Bioscooprecensie: The Great Escaper met legendarische acteur Michael Caine in "laatste rol"

Bioscooprecensie: The Great Escaper met legendarische acteur Michael Caine in "laatste rol"
Waargebeurde veteranendrama over 89-jarige Bernard Jordan

Film :

Het doek lijkt gevallen voor de imponerende filmcarrière van Michael Caine. De 90-jarige Britse acteur speelt zijn laatste rol als de 89-jarige oorlogsveteraan Bernard Jordan, die nog één keer de reis van zijn leven maakt om zijn kameraden in de Tweede Wereldoorlog te herdenken.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees onze beoordelingen van de nieuwste films en series op de streamingdiensten en in de bioscoop.

"Inspired by a true love story"
In de zomer van 2014 haalde de 90-jarige Bernard Jordan de krantenkoppen. Hij had een "grote ontsnapping" uit zijn verzorgingstehuis in scène gezet om zich bij mede-oorlogsveteranen te voegen op een strand in Normandië. Dit ter herdenking van hun gevallen kameraden tijdens de 70ste verjaardag van de beroemde en zware landing op D-Day. Het thuisfront maakt zich zorgen, komt Bernard nog wel thuis?

The Great Escaper - kijken of skippen?

Wat wij er van vinden
Met de laatste film The Great Escaper komt er een einde aan de indrukwekkende carrière van Michael Caine. De legendarische acteur speelde in acht decennia in maar liefst 160 films. Hij won meerdere grote filmprijzen, waaronder twee Oscars. In het jaar 2000 werd hij geridderd door koningin Elizabeth. Regisseur Oliver Parker zet naast Caine ook Glenda Jackson in het zonnetje, de beroemde actrice en politica overleed kort na de opnames van deze film. The Great Escaper is een lieve Britse film geworden, heeft een imponerende cast maar verliest het verhaal soms wat vaart. Helaas blinkt deze Britse film nergens in uit. De film hengelt in het tweede deel naar tranen, maar dit gaat soms gepaard met een gepaste lach. Dat is weer een plus.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★
Alleen al om deze fantastische acteurs te eren zouden we allemaal naar de bioscoop moeten gaan. Voor wie Caine, maar ook Glenda Jackson, nog één keer wil zien schitteren is een gang naar de bioscoop toch zeker de moeite waard.

De film The Great Escaper is nu te zien in de Nederlandse bioscopen. Regie: Oliver Parker (Johnny English Reborn). Cast; Michael Caine, Glenda Jackson, John Standing. Genre: drama. Tijdsduur: 96 minuten.

Actrice Glenda Jackson (Irene Jordan) en Michael Caine (Bernard Jordan) in de film 'The Great Escaper'

Actuele video's

Meer actuele video's