Bioscooprecensie: met de re-release van Dune kan de voorpret naar Dune: Part Two beginnen

Bioscooprecensie: met de re-release van Dune kan de voorpret naar Dune: Part Two beginnen
Epische sciencefictionfilm in dubbelrelease met onder andere Timothée Chalamet en Zendaya

Film :

Eind februari komt het langverwachte Dune: Part Two naar de Nederlandse bioscopen. Om dit te vieren en onze herinneringen weer even op te frissen komt het eerste deel uit 2021 nog één keer naar de filmzalen. Heb je dit meesterwerk van topregisseur Denis Villeneuve nog niet gezien of wil je weer een keer kijken? Dan is dit je kans om in te stappen!

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees onze beoordelingen van de nieuwste films en series op de streamingdiensten en in de bioscoop.

"It begins"
Het verhaal gaat over Paul Atreides. Hij is de erfgenaam van het Huis Atreides. Paul staat op het punt om met zijn familie de planeet Caladan te verlaten voor Arrakis, een woestijnplaneet die ook bekend staat als ‘Dune’. De nieuwe planeet is rijk aan melange, dat meestal ‘the spice’ genoemd wordt. De unieke drug met levensverlengende, geestverruimende en soms dodelijke krachten wordt beschouwd als het meest waardevolle goed in het hele universum.

Dune: Part One - kijken of skippen?

Hieronder lees je een spoilervrije review van de film.

Wat wij er van vinden
Als er dan één film op een groot (IMAX-)scherm gezien moet worden, dan is het wel dit prachtige sciencefictionepos met een sterrencast waar je alleen maar van kan dromen. Met onder andere Timothée Chalamet, Zendaya en onder andere een erg sterke bijrol voor Jason Momoa als Duncan Idaho. De film Dune balanceert continu op het randje van indrukwekkend en potsierlijk, gaat daar een enkele keer ook overheen, maar wet in de ruim tweeënhalf uur geen minuut te vervelen en is adembenemend mooi gefilmd. Deze scienceficionfilm won diverse Oscars voor geluid, montage, visuele effecten, production design, muziek en natuurlijk voor cinematografie. Een dikke aanrader!

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★
Regisseur Denis Villeneuve heeft van deze herverfilming een prachtig meesterwerk gemaakt. De beelden zijn hypnotiserend mooi en voelen als of je naar kunst zit te kijken. De magistrale muziek en imposante beelden zijn een lust voor oren en ogen. Kortom: de echte sciencefictionliefhebber moet dit gewoon gezien hebben. Nu dat tweede deel nog!

De film Dune: Part One is nu te zien in de Nederlandse bioscopen. Regie: Denis Villeneuve. Cast: Timothée Chalamet, Zendaya, Oscar Isaac, Jason Momoa en Rebecca Ferguson. Genre: avontuur, sciencefiction, drama. Tijdsduur: 155 minuten.

Bron: Warner Bros.

Actuele video's

Meer actuele video's