Bioscooprecensie: Poor Things met Emma Stone is uniek in zijn soort

Bioscooprecensie: Poor Things met Emma Stone is uniek in zijn soort
Yorgos Lanthimos maakt weer film die slechts één keer kan worden gemaakt

Film :

Yorgos Lanthimos staat bekend om zijn creatieve, losbandige en soms expliciete werken die komedie en drama combineren. Ook Poor Things doet dat weer en het is genieten van begin tot het eind: we willen meer zien van de avonturen van Bella Baxter!

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees onze beoordelingen van de nieuwste films en series op de streamingdiensten en in de bioscoop.

Het verhaal
Het verhaal gaat over de fantastische evolutie van Bella Baxter, een jonge vrouw die weer tot leven is gewekt door de briljante en onorthodoxe wetenschapper Dr. Godwin Baxter. Bella leeft een beschermd bestaan bij Baxter en is zeer leergierig. Ze is hongerig naar kennis over de wereld die ze mist en gaat er daarom vandoor met Duncan Wedderburn, een gladde en losbandige advocaat. Ze beleven een wervelend avontuur in onze wereld. Bella is vrij van vooroordelen die bestaan in haar tijd en daarom groeit ze standvastig in haar doel om op te staan voor gelijkheid en bevrijding.

Poor Things - kijken of skippen?

Hieronder volgt een spoilervrije recensie van de film.

Wat wij er van vinden
Deze film heeft alles: momenten met een lach, momenten waarbij je mond open staat van verbazing en momenten waarin we een klein traantje in onze ooghoek voelen komen. Unieker dan dit vind je films bijna niet in de bioscopen. We zien Bella Baxter opgroeien tot een eigen persoon en komen daarin thematieken tegen die we in de gemiddelde coming of age zien, maar het feit dat het een volwassen vrouw betreft maakt het doorlopend plot een mindfuck van jewelste. Elke omgeving waarin Bella zich begeeft heeft een eigen identiteit en ziet er schitterend uit, de muziek voegt daar zeker nog een laag aan toe. Zeer terecht dat deze film met elf (!) Oscarnominaties naar huis is gegaan.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★½
Deze film kan slechts één keer op deze manier worden gemaakt: een film uniek in zijn soort. Je weet van gekkigheid niet waar je moet kijken en dat is iedere minuut weer genieten. Een must-see in de bioscoop.

De film Poor Things is nu te zien in de Nederlandse bioscopen en filmhuizen. Regie: Yorgos Lanthimos. Cast: Emma Stone, Willem Dafoe, Mark Ruffalo, Ramy Youssef. Genre: . Tijdsduur: 141 minuten

Emma Stone en Ramy Youssef in 'Poor Things'. Bron: Searchlight Pictures

Actuele video's

Meer actuele video's