Netflix review 'One Day': streamen of skippen?

Streamen of skippen? One Day is waardevol portret over vriendschap en liefde
Geweldige rollen voor Ambika Mod en Leo Woodall

Film :

Netflix gaat lekker met de boekverfilmingen de afgelopen tijd. Vorige maand was er het Australische Boy Swallows Universe - door Gids.tv beoordeeld met vier sterren - en deze maand is er het vrijwel even indrukwekkende verhaal van One Day, een Britse serie die op ons evenveel indruk maakt.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees onze beoordelingen van de nieuwste films en series op de streamingdiensten en in de bioscoop.

Het verhaal
Hoewel de universiteit ten einde loopt, spreken de twee studenten die dag voor het eerst elkaar en gaan de volgende ochtend hun eigen weg. Waar zullen ze het volgende jaar op deze ene gewone dag zijn, en het jaar daarna, en elk jaar dat daarop volgt? In elke aflevering zijn Dex en Em op deze ene specifieke datum een jaar ouder terwijl ze groeien en veranderen, samen en uit elkaar gaan, en vreugde en liefdesverdriet ervaren.

One Day - streamen of skippen?

Hieronder volgt een spoilervrije recensie gebaseerd op de veertien afleveringen van deze serie.

Wat wij er van vinden
Het is niet makkelijk voor een tweetal hoofdrolspelers om in een romantisch drama chemie te tonen die je gelooft. De serie toont 'liefde op het eerste gezicht', maar niet de klassieke manier waarop we dat vaker zien. Leo Woodall, Dexter in de serie, maakt op ons grote indruk en ook zijn tegenspeler Ambika Mod doet het geweldig. Je gelooft direct wat je ziet op het beeld. De gesprekken en dialogen worden eigenlijk nauwelijks plat: in de eerste aflevering zien we daar wat flarden van terug, maar zeker later in de serie wordt dat veel beter. Ondanks de korte afleveringen nemen de makers de tijd om de verhalen lekker uit te diepen: de eerste en laatste aflevering duren veruit het langst en vooral bij de eerste is het af en toe net iets te lang. Het mag de pret verder niet drukken.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★
Deze serie start als een fling die eigenlijk net iets te lang duurt en eindigt als gelaagd verhaal waarbij verschillende thema's samenkomen. Eigenlijk op dezelfde manier als de relatie die centraal staat in deze serie is opgebouwd. Dat is verrassend en daarom is ons oordeel dan ook: streamen.

De miniserie One Day is nu te streamen op Netflix. Ontwikkeld door: Nicole Taylor, Molly Manners. Cast: Ambika Mod, Leo Woodall, Eleanor Tomlinson, Essie Davis. Genre: drama, romantiek. Tijdsduur: 14 afleveringen van ca. 30 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's