Bioscooprecensie: in The Iron Claw laat Zac Efron zijn testosteron, spierballen en tranen zien

Bioscooprecensie: in The Iron Claw laat Zac Efron zijn testosteron, spierballen en tranen zien
Waargebeurd verhaal over vloek van worstelfamilie Von Erich

Film :

Wie denkt dat deze productie toch vooral ‘die worstelfilm met Zac Efron, Harris Dickinson en Jeremy Allen White is’ heeft het goed mis. Er wordt inderdaad flink wat af geworsteld in de ring - waarvan je nooit weet of het echt op nep is - maar de echte harde klappen vallen thuis.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees onze beoordelingen van de nieuwste films en series op de streamingdiensten en in de bioscoop.

"Sons. Brothers. Champions."
De film vertelt het waargebeurde verhaal van de familie Von Erich. In de jaren 60 weten de Von Erichs uit te groeien tot een bekend begrip binnen de worstelwereld. Maar naast de gevechten in de ring moeten ze erbuiten ook een 'Von Erich'-familievloek uitvechten.

The Iron Claw - kijken of skippen?

Wat wij er van vinden
Sinds de film Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile uit 2019 hebben we de 36-jarige acteur Zac Efron niet meer gezien in een kwaliteitsdrama. Tot nu. Hij greep met The Iron Claw naast de Oscarnominatie, maar zet hier toch een knappe rol neer als Kevin - de oudste van vijf broers die zich moeten bewijzen in de worstelring. Ben je geen fan van deze Amerikaanse sport, dan is dit toch een perfecte film om in te stappen. Het is een worstelfilm, maar het nog veel meer een film waarin familiedrama en vooral geweldig acteerwerk de hoofdrol speelt. Naast Efron zien we ook verbluffend sterke rollen voor Harris Dickinson, Stanley Simons, Holt McCallany en Jeremy Allen White. De sfeer, kostuums, muziek en mooie beelden maken deze Amerikaanse dramafilm tot een must-see.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★
Wie klaar is voor een echte 'feelbad'-film die naast de sport vooral het enorme tragedie van de familie Von Erich laat zien, heeft een erg mooie beleving in de bioscoop. Als kijker wordt je steeds murf geslagen door keer op keer enorme tegenslagen, maar er gloort aan het einde van de tunnel toch elke keer weer een sprankje hoop. Een dikke aanrader.

De film The Iron Claw is nu te zien in de Nederlandse bioscopen. Regie: Sean Durkin. Cast: Zac Efron, Jeremy Allen White, Harris Dickinson, Stanley Simons. Genre: drama, sport. Tijdsduur: 130 minuten.

Bron: The Searchers

Actuele video's

Meer actuele video's