Streamen of skippen? The Underdoggs is vermakelijke feelgoodfilm waarin Snoop Dogg zichzelf speelt

Streamen of skippen? The Underdoggs is vermakelijke feelgoodfilm waarin Snoop Dogg zichzelf speelt
Gastrolletje voor NFL icoon Tony González

Film :

The Underdoggs is een American footballfilm met een hoofdrol voor rapper Snoop Dogg en een gastrolletje voor voormalig speler en NFL-icoon Tony González. De altijd smokende Snoop blowt ook op het witte doek de kamers blauw. Desondanks óf juist hierdoor levert dit semi-autobiografische verhaal een bijzonder vermakelijke film op.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees onze beoordelingen van de nieuwste films en series op de streamingdiensten en in de bioscoop.

Het verhaal
Jaycen Jennings, ook wel bekend als 2Js, is een voormalig superster van de National Football League. De aan lager wal geraakte footballer bereikt zijn dieptepunt na een akkefietje met justitie. Om te voorkomen dat hij naar de gevangenis moet, gaat hij akkoord met het uitvoeren van vernederende taakstraf in de buurt waar hij is opgegroeid. Sinds zijn sportcarrière is hij daar al 20 jaar niet terug geweest en dat wordt hem door zijn oude maten niet in dank afgenomen. Door toeval of door het lot gaat hij een gemêleerd American football jeugdteam coachen. Jennings merkt dat zijn leven tijdens het proces verandert en herontdekt zijn liefde voor de sport.

The Underdoggs - streamen of skippen?

Hieronder volgt een spoilervrije recensie van de film.

Wat wij er van vinden
The Underdoggs begint sterk met het aan de laars lappen van de 18+ rating qua taalgebruik en deze start is exemplarisch voor het veelvuldig gebruik van "WTF" en andere krachttermen. The Underdoggs is een semi-autobiografisch verhaal van Snoop Dogg, die daadwerkelijk een American footballcompetitie heeft opgericht om de sport voor kansarme kinderen bereikbaar te maken. De film is dan ook een echte Amerikaanse feelgoodfilm. De joints, de woordgrappen en de streken van de kinderen zijn gelukkig komisch genoeg om te voorkomen dat The Underdoggs een té sentimentele tranentrekker wordt.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★½
Als acteur lijkt Snoop Dogg in The Underdoggs vooral zichzelf te spelen, getuige ook de titel van de film. En daar moet je van houden, of juist niet. Wij vinden het wel te pruimen, dus raden je aan deze film een kans te geven.

The Underdoggs is nu te streamen op Prime Video. Regie: Charles Stone III. Cast: Snoop Dogg, Mike Epps en George Lopez. Genre: komedie, sport. Tijdsduur: 96 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV