Streamen of skippen: dramaserie The New Look over mode-iconen in helse oorlogstijd

Streamen of skippen: dramaserie The New Look over mode-iconen in helse oorlogstijd
Met Juliette Binoche, Maisie Williams, Ben Mendelsohn en John Malkovich

Film :

Je kunt deze kwaliteitsserie het beste omschrijven als een modeshow in oorlogstijd. Hoe gaan grote namen uit de modeindustrie om met de verschikkingen van oorlog? Naast Christian Dior en Coco Chanel zien we ook de verhalen van Pierre Balmain en Cristóbal Belanciaga voorbij komen.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees onze beoordelingen van de nieuwste films en series op de streamingdiensten en in de bioscoop.

"Creation is survival"
Het verhaal is gebaseerd op waargebeurde feiten. Tegen de achtergrond van de nazi-bezetting van Parijs tijdens de Tweede Wereldoorlog brengt de Franse hoofdstad de modewereld weer tot leven via het mode-icoon Christian Dior. Door Diors opkomst komt Chanels monopolie als 's werelds beroemdste modeontwerper in gevaar. Diors overige contemporainen en rivalen, zoals Pierre Balmain, Cristóbal Balenciaga en consorten, komen ook in beeld.

The New Look - streamen of skippen?

Hieronder volgt een spoilervrije recensie gebaseerd op de eerste drie afleveringen van de serie.

Wat wij er van vinden
Met een dikke tien afleveringen op de teller is deze dramaserie voor de liefhebbers zeker een aanrader. Visueel ziet er allemaal prachtig uit in kostuums, haarstyling en make-up. Met soms matige Franse accenten van de Australische Ben Mendelsohn en de Amerikaanse John Malkovich zijn de eerste afleveringen even wennen, maar het verhaal is meeslepend genoeg om te blijven kijken. Actrice Juliette Binoche is geweldig als Coco Chanel die tijdens de Tweede Wereldoorlog spioneerde voor de nazi's.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★½
Deze geschiedenisles uit de Tweede Wereldoorlog is visueel een pareltje. Het verhaal blijft overzichtelijk en is goed te volgen. Wel moet The New Look nog bewijzen of met tien afleveringen de serie spannend genoeg blijft. Dat is nog even afwachten. Leuk genoeg om te blijven volgen.

Het kostuumdrama The New Look is nu te streamen op Apple TV+. De eerste drie afleveringen zijn nu beschikbaar, wekelijks volgt er een nieuwe aflevering tot aan de seizoensfinale op 3 april. Ontwikkeld door: Todd A. Kessler (Bloodlines). Cast: Ben Mendelsohn, Juliette Binoche, John Malkovich, Claes Bang en Maisie Williams. Genre: drama. Tijdsduur: 10 afleveringen van ongeveer 45 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's