Recensie 'Avgrunden' (The Abyss): streamen of skippen op Netflix?

Streamen of skippen: Avgrunden (The Abyss) brengt rampenthriller waar de grond onder je voeten wegzakt
Met Tuva Novotny in de hoofdrol

Film :

De film Avgrunden (ook bekend onder de titel: The Abyss) is nu te zien op Netflix. Fans van rampenfilms weten dat Scandinavische rampenfilms er erg goed uit kunnen zien. Denk aan films als Bølgen (The Wave) (2015) en Nordsjøen (The North Sea) (2021). Daar kunnen we er nu dus weer eentje bijzetten.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees onze beoordelingen van de nieuwste films en series op de streamingdiensten en in de bioscoop.

"NOT IF. BUT WHEN"
Het verhaal gaat over Frigga. Zij werkt als hoofd beveiliging bij 's werelds grootste ondergrondse mijn in de Zweedse stad Kiruna. Ze probeert een balans te vinden tussen haar gezin, haar nieuwe liefde Dabir en een ex die het verleden maar niet los wil laten. Maar wanneer de grond plotseling onder hun voeten begint te schudden, doet de puzzel van het leven er niet meer toe en begint voor Frigga de strijd om te voorkomen dat ze in de afgrond worden meegesleurd.

Avgrunden - streamen of skippen?

Hieronder lees je een spoilervrije recensie van de film.

Wat wij er van vinden
Eerlijk is eerlijk: deze melodramatische rampenfilm is niet het beste wat Netflix te bieden heeft. De actie begint pas als we ruim over de helft van de film zitten met een verhaallijntje die menig kijker zelf ook wel kan bedenken. De zandbak-scène is te slecht voor woorden en je weet bij overmaat van ramp al vrij snel welke personage het wel en niet gaat redden. Deze Zweeds-Finse productie laat naast een matig verhaal ook weinig grote special effects zien, zoals allesverwoestende scènes als de stad plotseling door aardbevingen in een gat stort. En klap op de vuurpijl: de reddingsactie in de finale wordt een klucht met tranen.

Beoordeling van Gids.tv: ★½
Deze productie wil in grote lijnen een typische Amerikaanse rampenfilm zijn, maar slaat daarbij op alle de fronten de plank mis. Ons advies: laat dit lekker in de grond zakken, want er zijn in Finland, Zweden en Noorwegen ook goede rampenfilms gemaakt die veel meer het kijken waard zijn.

De film Avgrunden is nu te zien op Netflix. De film is ook bekend onder de titel: The Abyss. Regie: Richard Holm. Cast: Tuva Novotny, Kardo Razzazi, Peter Franzén. Genre: actie, drama, rampenfilm. Tijdsduur: 103 minuten.

Actrice Tuva Novotny speelt Frigga in de film 'Avgrunden'

Actuele video's

Meer actuele video's