Recensie 'Dreaming Whilst Black' op NPO 3: kijken of skippen?

Kijken of skippen: komische Dreaming Whilst Black zet aan het denken over maatschappelijke issues
Britse serie met én van Adjani Salmon krijgt vervolg

Film :

De Britse komedieserie Dreaming Whilst Black is nu wekelijks te zien op NPO 3 en te streamen op NPO Plus. Onlangs is bevestigd dat de serie verlengd zal worden met een tweede seizoen met dezelfde cast. Zijn we het eens met deze beslissing: is Dreaming Whilst Black leuk genoeg voor een vervolg?

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees onze beoordelingen van de nieuwste films en series op de streamingdiensten en in de bioscoop.

Het verhaal
De 28-jarige Kwabena is een aspirant-filmmaker die ervan droomt om films te maken. Hij zit echter vast in zijn baan bij een uitzendbureau. Maar als hij de kans krijgt om te doen waar hij altijd al van gedroomd heeft, is hij op het nippertje dapper genoeg om die droom na te jagen en besluit hij zijn baan bij het uitzendbureau op te zeggen. Kwabena waagt de sprong maar dat blijkt gemakkelijker gezegd dan gedaan. De wereld waar hij in terecht komt is er één vol onzekerheden. Hij moet alles op het spel zetten om zijn droom uit te laten komen.

Dreaming Whilst Black - streamen of skippen?

Hieronder volgt een spoilervrije recensie gebaseerd op de eerste van zes afleveringen van het eerste seizoen van de serie.

Wat wij er van vinden
Filmmaker Adjani Salmon, die in de serie zelf Kwabena speelt, geeft in Dreaming Whilst Black een inkijkje in de blik van de zwarte mens op de witte maatschappij. Maar ook andersom - clichés worden op de hak genomen of uitvergroot totdat het schuurt en een licht onaangenaam gevoel ontstaat. We weten dat Black Lives Matter niet voor niets een wereldwijde relevante beweging is, maar Dreaming Whilst Black balanceert perfect op het randje door gebruik van humor op de juiste momenten waardoor je als (witte) kijker niet afhaakt.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★
Het kapsel van Kwabena is enigszins afleidend en grappig genoeg wordt dat ook benoemd in de eerste aflevering. Het wachten is op de volgende afleveringen, die vast en zeker de moeite waard zullen zijn.

Dreaming Whilst Black is nu te streamen op NPO Plus. De eerste aflevering is nog te zien op NPO Start, je volgt de serie wekelijks op dinsdag op NPO 3 om 21.55 uur. Regie: Joelle Mae David, Jermain Julien, Sebastian Thiel. Cast: Adjani Salmon, Dani Moseley, Rachel Adedeji, Vanessa Babirye, Demmy Ladipo. Genre: komedie, drama. Tijdsduur: 6 afleveringen van ca. 25 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's