Collateral

Collateral (2004)

It started like any other night

[7,5 / 10]

Collateral (2004)

Recensies van Collateral

7,5 359.032 stemmen
3,6 3.858 stemmen

Collateral kijken

Streamen € 9,99 per maand
Streamen € 9,99 per maand
Huren -
SD Kopen € 3,99
HD Kopen € 9,99
SD Huren € 3,99
HD Huren € 3,99
SD Kopen € 8,99
HD Kopen € 11,99
SD Huren € 2,99
HD Huren € 3,99
SD Kopen € 7,99
HD Kopen € 11,99
SD Huren € 2,99
HD Huren € 3,99
Streamen € 9,99 per maand
Dvd -
Bluray € 12,99

Collateral NIEUWS

Collateral TRAILER

Bekijk hier de trailer van Collateral

Collateral SYNOPSIS

Collateral is een Amerikaanse drama-/thriller-/actiefilm uit 2004, geregisseerd door Michael Mann. Acteurs Tom Cruise en Jamie Foxx zetten de hoofdpersonages neer. Het scenario werd geschreven door Stuart Beattie. Foxx kreeg een Oscarnominatie voor zijn rol als taxichauffeur Max Durocher.

Max (Jamie Foxx) leidt al twaalf jaar een heel gewoon taxichauffeursbestaan in Los Angeles. Totdat hij huurmoordenaar Vincent (Tom Cruise) als klant krijgt die voor een buitenlands drugskartel vijf belangrijke getuigen in een rechtszaak moet omleggen. Als de missie van Vincent niet verloopt zoals hij had gepland, neemt hij de taxi van Max over. Max dreigt nu een 'bijkomstige schadepost' te worden, een overtollig persoon op de verkeerde plek op de verkeerde tijd die Vincent niet gebruiken kan. Ondertussen komt de politie hen echter op het spoor zodat de twee van elkaar afhankelijk worden om het er levend vanaf te brengen. En dat gaat verder dan ze ooit hadden kunnen denken.

De actiethriller 'Collateral' is alleen al interessant omdat Tom Cruise voor de verandering in de huid kruipt van een echte slechterik. De niets vermoedende taxi chauffeur wordt gespeeld door Jamie Foxx, vooral bekend uit 'Any Given Sunday'. De regie is in de bekwame handen van Michael Mann, die al eerder met grote namen werkte in 'Heat' en 'The Insider'. In 'Ali', die Mann hiervoor maakte, speelde Foxx overigens een bijrol.

ACTEURS IN Collateral

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier