Hotel Rwanda

Hotel Rwanda (2004)

When the world closed its eyes, he opened his arms

Hotel Rwanda (2004)

Hotel Rwanda kijken

SD Kopen 12.99
HD Kopen 12.99
SD Huren 3.99
HD Huren 4.99

Hotel Rwanda NIEUWS

Hotel Rwanda TRAILER

Bekijk hier de trailer van Hotel Rwanda

Hotel Rwanda SYNOPSIS

Hotel Rwanda is een Amerikaanse, Britse, Italiaanse en Zuid-Afrikaanse drama- en oorlogsfilm uit het jaar 2004. Deze productie is geregisseerd door Terry George. De hoofdrollen worden vertolkt door Don Cheadle, Nick Nolte en Sophie Okonedo.

Paul Rusesabagina (Don Cheadle) is een hotelmanager van een luxe vijfsterrenhotel in Rwanda. Tijdens de burgeroorlog tussen de Hutu's en de Tutsi's begin jaren '90 worden er in drie maanden tijd bijna één miljoen mensen op brute wijze vermoord. Met gevaar voor eigen leven biedt de dappere Paul - zelf een Hutu maar getrouwd met een Tutsi - onderdak aan duizenden Tutsi-vluchtelingen in zijn hotel. Onder hen bevinden zich zakenmensen, politici en andere mensen van de Tutsi-elite die het voornaamste doelwit zijn van de Hutu-milities. In het heetst van de strijd vecht Paul ook voor zijn eigen leven en dat van zijn vrouw en kind.

'Hotel Rwanda' is gebaseerd op de gruwelijke gebeurtenissen die plaatsvonden tijdens de burgeroorlog in het Afrikaanse Rwanda. Deze indrukwekkende film won de People's Choice Award tijdens het Film Festival van Toronto en werd genomineerd voor drie Golden Globes en drie Oscars, waaronder die voor Beste Acteur.

De Ierse schrijver-regisseur Terry George (die de scenario's schreef van Jim Sheridans 'In the Name of the Father' en 'The Boxer') heeft veel met de echte Paul Rusesabagina gesproken om het verhaal goed op het witte doek te brengen. De hotelmanager was zeer te spreken over hoofdrolspeler Don Cheadle ('Boogie Nights', 'Traffic', 'Ocean's Eleven').