Snow White and the Seven Dwarfs

Snow White and the Seven Dwarfs (1937)

Walt Disney's first full length feature production.

[7,6 / 10]

Snow White and the Seven Dwarfs (1937)

Recensies van Snow White and the Seven Dwarfs

7,6 175.796 stemmen

Snow White and the Seven Dwarfs kijken

SD Kopen € 13,99
HD Kopen € 16,99
SD Kopen € 14,99
HD Kopen € 16,99
SD Huren € 2,99
HD Huren € 3,99

Snow White and the Seven Dwarfs NIEUWS

Snow White and the Seven Dwarfs TRAILER

Snow White and the Seven Dwarfs SYNOPSIS

Een jaloerse koningin probeert haar mooie stiefdochter Sneeuwwitje kwijt te raken. Ze huurt een jager in om haar te vermoorden, maar hij kan het niet over zijn hart verkrijgen om haar ook echt te doden. Sneeuwwitje besluit te schuilen bij zeven dwergen in hun huis in de bossen. De koningin neemt hier geen genoegen mee en probeert haar stiefdochter alsnog om te brengen.

’Snow White’ is baanbrekend geweest in de technologische ontwikkeling van de animatiefilm. Niet alleen benutte hij geluid en TechniColor (die vrij recentelijk pas waren uitgevonden) optimaal , hij paste ook voor het eerst de multiplane-camera toe. Die nieuwe techniek - waarbij gewerkt wordt in drie lagen, onafhankelijk van elkaar - zorgde voor levensechte diepte en textuur die ongekend was in animatie. Zonder dit pionierswerk van Disney hadden tekenfilms zich wellicht heel anders ontwikkeld en zouden ze er niet zo uit hebben gezien zoals wij ze kennen.

De impact van ’Snow White and the Seven Dwarfs’ mag dan ook niet worden onderschat. Behalve dat de film belangrijk en succesvol is geweest, heeft dit klassieke sprookje ook eeuwigheidswaarde. Want ruim zeven decennia later spreekt de romance tussen Snow White en de knappe prins, de koddige zeven dwergen, de onvoorwaardelijke liefde van de dieren uit het bos voor het prinsesje en de haat van de ijdele stiefmoeder nog altijd tot de verbeelding.

Zelfs nu we de aan perfectie grenzende animatie uit computers gewend zijn, kunnen we niet om de fantastische, genuanceerde tekeningen uit ’Snow White’ heen. Een team van bijna zeshonderd mensen is hier ruim drie jaar mee bezig geweest. Twee miljoen illustraties maakten ze - met de hand! Het maakt deze baanbrekende Disney-klassieker er alleen maar nóg indrukwekkender op.

ACTEURS IN Snow White and the Seven Dwarfs