The Da Vinci Code

The Da Vinci Code (2006)

So Dark The Con Of Man

[6,6 / 10]

The Da Vinci Code (2006)

Recensies van The Da Vinci Code

6,6 369.223 stemmen
3,3 4.235 stemmen

The Da Vinci Code kijken

Streamen € 9,99 per maand
Huren -
SD Kopen € 7,99
HD Kopen € 9,99
SD Huren € 3,99
HD Huren € 3,99
SD Kopen € 7,99
SD Huren € 2,99
SD Kopen € 10,99
HD Kopen € 12,99
SD Huren € 2,99
HD Huren € 3,99
SD Kopen € 7,99
HD Kopen € 9,99
Streamen € 9,99 per maand

The Da Vinci Code TRAILER

The Da Vinci Code SYNOPSIS

The Da Vinci Code is de Amerikaanse thriller en Mysteriefilm uit 2006. Naar het gelijknamige en wereldberoemde boek, geschreven door Dan Brown. Deze productie is geregisseerd door Ron Howard. De hoofdrollen worden vertolkt door Tom Hanks, Audrey Tautou en Ian McKellen.

Wanneer in Parijs de conservator van het Louvre op mysterieuze wijze wordt vermoord, doet de politie een beroep op professor Robert Langdon, een expert op het gebied van religieuze symboliek. Robert ontdekt dat de conservator vlak voor zijn dood speciaal voor hem hints heeft achtergelaten over een geheim dat hij bewaarde. Wanneer hij zelf een verdachte wordt, slaagt Robert erin om met de hulp van cryptologe Sophie Neveu, de kleindochter van het slachtoffer, te vluchten. De twee starten een speurtocht naar de werkelijke dader en ontdekken dat de conservator lid bleek te zijn van een genootschap dat het geheim van de Heilige Graal beschermt. In hun zoektocht komen Robert en Sophie op het spoor van ingenieus verborgen boodschappen in het werk van de Italiaanse kunstenaar Leonardo Da Vinci. Ligt hierin de oplossing van het mysterie en kunnen ze de politie en de moordenaar te snel af zijn?

Na deze productie zijn er nog twee vervolgfilms uitgekomen: Angels & Demons (2009) en Inferno uit het jaar 2016. Beide films met Tom Hanks in de hoofdrol.

ACTEURS IN The Da Vinci Code

Tom Hanks
Als: Robert Langdon
Audrey Tautou
Als: Sophie Neveu
Jean Reno
Als: Bezu Fache
Ian Mckellen
Als: Leigh Teabing
Paul Bettany
Als: Silas
Tags: politie, parijs, verdachte, genootschap, zoektocht, dader, productie, geheim, dan brown, louvre, thriller, oplossing, vluchten, kunstenaar, mysterie, moordenaar, tom hanks, slachtoffer, afspraak, boodschappen, leonardo, expert, professor, speurtocht, boek, spoor, dood, audrey tautou, ian mckellen, ron howard, hulp, werk, aanwijzingen, 2006, hints

MEER The Da Vinci Code