Start: Danny ter plekke gemist? | Gids.tv

Start: Danny ter plekke gemist?
Nieuws

NPO 2
2023-12-11 23:15:00
Tip

Uitzending van Danny ter plekke gemist? Vanaf maandag 11 december kun je bij NPO 2 kijken naar het tweeluik Danny ter plekke. In deze reportageserie gaat Danny Ghosen naar Tunesië en De Westelijke Jordaanoever om de situatie daar onder de loep te nemen.

Democratie
In Danny ter plekke gaat Ghosen naar een plek in de wereld waar een conflict opvlamt, of een ernstig probleem speelt. Danny gaat in twee aparte afleveringen in Tunesië en Algerije in gesprek met inwoners in het land. De Arabische lente begon ooit veelbelovend, maar inmiddels lijkt de democratie verder weg dan ooit.

Sahara
In de eerste aflevering gaat Danny naar Tunesië, na de Arabische Lente was dit het land van hoop. Maar het land is een paria geworden: het gaat langzamerhand weer terug naar dictatuur en het wereldknooppunt van mensensmokkel. De Tunesiërs willen zelf ook weg, maar ze zijn niet welkom in Europa, want Tunesië is een zogenaamd veilig land. Het is niet alleen de economische malaise of de torenhoge werkloosheid die jongeren wegjaagt, ook het zand van de oprukkende Sahara bedelft huizen en dorpen. Bekijk deze aflevering van Danny ter plekke hier terug.