Dinsdag in <em>Op1</em>: een muzikaal kerstprogramma met vergeten kerstliedjes gemist? | Gids.tv

Dinsdag in Op1: een muzikaal kerstprogramma met vergeten kerstliedjes gemist?
Amusement

NPO 1
2022-12-20 22:10:00
Actueel

Uitzending van Op1 gemist? Dinsdagavond presenteren Tijs van den Brink en Giovanca Ostiana de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij de uitzending van Op1 op dinsdag 20 december.

Onderwerpen Op1 van dinsdag 20 december

  • All I Want For Christmas, Last Christmas en Santa Claus Is Coming To Town. Ieder jaar horen we weer dezelfde kerstklassiekers voorbijkomen. Om je kerstlijst wat op te frissen stelden muziekjournalist Leo Blokhuis en zangeres Ricky Koole een muzikaal kerstprogramma samen – Whatever Happened to Christmas – met vergeten kerstliedjes. Welke? Dat hoor je vanavond in Op1.

  • Het is drukker dan ooit bij de Voedselbank. In de maanden oktober en november steeg het aantal mensen dat hulp kreeg met 25 procent, naar een recordaantal van 120.000. Wat moet er veranderen? We praten erover met vicevoorzitter van Voedselbanken Nederland Tom Hillemans, wethouder Armoedebestrijding in Amsterdam Marjolein Moorman en met Patricia Bouwmans, die afhankelijk is van de Voedselbank.

  • Vandaag oordeelde het gerechtshof in Den Haag in hoger beroep dat de Staat tekortschiet in de opvang van vluchtelingen, maar niet op korte termijn tot extra maatregelen verplicht kan worden, want ‘tot het onmogelijke is niemand gehouden’. Wel moeten volgens het hof asielzoekers en vluchtelingen uit Oekraïne gelijk worden behandeld. Vanavond bij Op1: VVD-Kamerlid Ruben Brekelmans en Frank Candel, bestuursvoorzitter van Vluchtelingenwerk Nederland.

  • Een steeds grotere groep Nederlanders haakt af als het gaat om vertrouwen in ‘het nieuws’. Waar vorig jaar nog tweederde het nieuws betrouwbaar vond, is dat nu nog maar 58 procent. Journalist Frénk van der Linden liet uitzoeken wie deze ‘nieuwstwijfelaars’ zijn en vertelt er vanavond over bij Op1.

Bekijk deze aflevering van Op1 hier terug.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Op1

Op1 video's

Op1 TV-Nieuws