Woensdag in <em>Op1</em>: over grensoverschrijdend gedrag in de sport gemist? | Gids.tv

Woensdag in Op1: over grensoverschrijdend gedrag in de sport gemist?
Amusement

NPO 1
2023-01-04 22:19:00
Actueel

Uitzending van Op1 gemist? Woensdagavond presenteren Charles Groenhuijsen en Carrie ten Napel de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten aanschuiven bij de uitzending van Op1 van woensdag 4 januari.

Onderwerpen Op1 van woensdag 4 januari

  • Het aantal meldingen van grensoverschrijdend gedrag in de sport is het afgelopen jaar explosief gestegen. Het Centrum Veilige Sport Nederland kreeg ruim 1400 meldingen binnen, bijna 600 meer dan vorig jaar. Vooral in de topsport is de discussie gaande: wanneer is iets coachen en wanneer ga je over de grens? We bespreken het vanavond met directeur topsport NOCNSF AndrĂ© Cats, turncoach Nico Zijp en voormalig tophockeyer Minke Booij.

  • Ligt er nog een nazi-schat ter waarde van miljoenen begraven in het Betuwse dorp Ommeren? Dat is de grote vraag nadat er gisteren een kaart met aanwijzingen naar de verborgen schat naar boven kwam uit het archief van het Nederlands Beheerinstituut. Oud-burgemeester Klaas Tammes woont op de plek waar de schat zou moeten liggen en vertelt vanavond bij Op1 waar de schat begraven kan zijn.

  • Terwijl het griepvirus om zich heen grijpt, stijgt ook het aantal coronabesmettingen. En het effect van de feestdagen komt er nog aan.Leon van den Toorn, longarts aan het Erasmus MC, waarschuwt voor grote problemen in de ziekenhuizen. Vanavond vertelt hij in Op1 hoe we het dreigende zorginfarct kunnen voorkomen.

  • Tijdens de geruchtmakende gijzeling in de Apple Store aan het Leidseplein in Amsterdam stond medewerker Alex Manuputty ruim vier uur lang doodsangsten uit in de bezemkast van de winkel. Vanuit die kast wist hij drie klanten veilig te houden en de politie te helpen bij het stoppen van de gijzeling. Bijna een jaar na de gijzeling doet Manuputty bij Op1 voor het eerst zijn verhaal op tv.

Bekijk deze aflevering van Op1 hier terug.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Op1

Op1 video's

Op1 TV-Nieuws