Maandag in <em>Op1</em>: de beste feel-good movies om winterdepressies tegen te gaan gemist? | Gids.tv

Maandag in Op1: de beste feel-good movies om winterdepressies tegen te gaan gemist?
Amusement

NPO 1
2023-01-16 22:15:00
Actueel

Uitzending van Op1 gemist? Maandagavond presenteren Sven Kockelmann en Welmoed Sijtsma de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij de uitzending van Op1 op maandag 16 januari.

Onderwerpen Op1 van maandag 16 januari

  • Vandaag vertrekken Nederlandse mariniers naar Engeland om Oekra├»ense militairen te trainen. Wat is er nodig om onder de Oekra├»ense weersomstandigheden te kunnen vechten? Jan Hut, commandant van het Korps Mariniers, weet hoe het is om militaire operaties uit te voeren in een barre winter. Hij vertelt er vanavond over, samen met hoogleraar internationale betrekkingen Rob de Wijk.

  • Het is een van de heetste hangijzers binnen de coalitie: asielbeleid. De hoge instroom van migranten en overlast rondom asielzoekerscentra zorgen voor afnemend draagvlak in de samenleving. Een maatregel om die instroom te beperken, de stop op gezinshereniging, is opgeschort. Hoe gaat dit kabinet ervoor zorgen dat de instroom afneemt en het draagvlak toeneemt? Dat vertelt verantwoordelijk staatssecretaris Eric van der Burg vanavond bij Op1.

  • Donkere dagen, voortdurend regen, winterdepressie en dan is het ook nog eens Blue Monday. De hoogste tijd voor opbeurende feelgood-tv. Directeur van Beeld en Geluid Eppo van Nispen tot Sevenaer dook voor ons de rijke archieven in en neemt de beste beelden mee om deze sombere dag door te komen.

Bekijk deze aflevering van Op1 hier terug.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Op1

Op1 video's

Op1 TV-Nieuws