Op1: Tjeerd de Groot en boze-boeren-voorman Bart Kemp in debat gemist? | Gids.tv

Op1: Tjeerd de Groot en boze-boeren-voorman Bart Kemp in debat gemist?
Amusement

NPO 1
2023-02-10 22:16:00
Actueel

Uitzending van Op1 gemist? Onderwerpen Op1 van vrijdag 10 februari

  • De stikstofneerslag van piekbelasters moet flink omlaag en de agrarische sector moet 41 procent minder stikstof uitstoten, blijkt uit de stikstofplannen van het kabinet. Is dat wel voldoende? Kunnen de Nederlandse boeren aan deze eis voldoen? In Op1 gaan D66-Kamerlid Tjeerd de Groot en boze-boeren-voorman Bart Kemp in debat.
  • De aardbevingen hebben veel slachtoffers gemaakt en gelukkig zijn er ook velen gered. Maar na vier dagen zijn er ook slachtoffers die nog steeds geen hulp hebben gezien. In Op1 bespreken we het laatste nieuws en hoeveel hoop er nog is voor slachtoffers met Marieke van Schaik van Giro-555 en Meltem Halaceli en Peshmerge Morad, die familie hebben in het aardbevingsgebied.
  • Met een paginagrote advertentie in verschillende kranten gaan zeker 2000 mensen uit de boeken- en mediawereld, zoals Ronald Giphart en Frénk van der Linden, hun steun betuigen aan Pim Lammers. Door de doodsbedreigingen trok Pim zich terug als schrijver van het Kinderboekenweekgedicht. Waarom is deze steun zo hard nodig? Ronald en Frénk vertellen het in Op1.
  • Wie maakte de meest indrukwekkende, ontroerende of spraakmakende fotoserie van 2022? Vandaag wordt de Zilveren Camera, de meest prestigieuze prijs van de fotojournalistiek, uitgereikt. De winnaar schuift vanavond aan bij Op1.
Bekijk deze aflevering van Op1 hier terug.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Op1

Op1 video's

Op1 TV-Nieuws