Maandag in Op1: Karien van Gennip gaat de arbeidsmarkt aanpakken gemist? | Gids.tv

Maandag in Op1: Karien van Gennip gaat de arbeidsmarkt aanpakken gemist?
Amusement

NPO 1
2023-04-03 22:15:00
Actueel

Uitzending van Op1 gemist? Maandagavond presenteren Jort Kelder en Welmoed Sijtsma de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij de uitzending van Op1 op maandag 3 april.

Onderwerpen Op1 van maandag 3 april

  • Een jaar oorlog op het Europese continent leert Nederland een sterke krijgsmacht te hebben. Daarom schaft het ministerie van Defensie nieuwe raketartillerie en langeafstandswapens aan. In Op1 vertelt staatssecretaris van Defensie Christophe van der Maat over zijn miljardeninvestering

  • De rechtbank heeft straffen tot 15 jaar cel opgelegd voor de ‘wildwestoverval’ op een waardetransport in Amsterdam-Noord. Ook start de strafzaak tegen de verdachte van de schietpartij op een zorgboerderij in Alblasserdam, waarbij twee personen om het leven kwamen. Rechtbankverslaggever Saskia Belleman en hoofdofficier van justitie Amsterdam René de Beukelaer schuiven aan.

  • Het kabinet presenteert vandaag maatregelen die het leven van miljoenen Nederlanders raken. Met nieuwe regels wil minister Karien van Gennip meer zekerheid creëren op de arbeidsmarkt. Nulurencontracten worden verboden, oproepkrachten krijgen meer zekerheid en zzp’ers moeten verplicht verzekerd zijn tegen arbeidsongeschiktheid. Maar zit iedereen op die ingrepen te wachten? Vanavond schuift ze aan bij Op1.

  • Het profielwerkstuk van de 17-jarige Yahya en Ted zorgt potentieel voor een doorbraak in de medische wetenschap. De twee middelbare scholieren uit Leeuwarden creëerden een programma dat met behulp van kunstmatige intelligentie sneller longkanker kan opsporen. Longarts Wouter van Geffen is razend enthousiast en wil het in de praktijk gaan inzetten.

Bekijk deze aflevering van Op1 hier terug.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Op1

Op1 video's

Op1 TV-Nieuws