Dinsdag in Op1: Janine Abbring die Obama interviewde gemist? | Gids.tv

Dinsdag in Op1: Janine Abbring die Obama interviewde gemist?
Amusement

NPO 1
2023-05-02 22:21:00
Actueel

Uitzending van Op1 gemist? Dinsdagavond presenteren Charles Groenhuijsen en Margje Fikse de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij de uitzending van Op1 op dinsdag 2 mei.

Onderwerpen Op1 van dinsdag 2 mei

  • Gisteren was de voormalig president van de Verenigde Staten Barack Obama in Nederland voor een optreden in de Ziggo Dome. Hoe was het om hem te interviewen? We vragen het Janine Abbring, die een uur lang met Obama sprak.

  • Genezen na gebed: kan dat, of is het wishful thinking? Huisarts Dick Kruijthoff promoveerde erop aan de VU, longarts Rick Paul deed mee aan het onderzoek, en parkinsonpatiënt Corlien Doodkorte maakte het zelf mee. Vanavond bij Op1 delen ze hun ervaringen.

  • Zelfstandig en afgezonderd van de buitenwereld. Omdat Rouveen tijdens de Tweede Wereldoorlog zelfvoorzienend was, Gingen de eerste oorlogsjaren grotendeels geruisloos voorbij. Pas na persoonlijke drama’s kwam de angst en haat. In de documentaire ‘Duutsers’ gaat dorpsbewoner en documentairemaker Geertjan Lassche met de inmiddels hoogbejaarde ooggetuigen in gesprek over hun oorlogsherinneringen.

  • Of het nu op de tribunes is of op het veld: de gemoederen lopen hoog op in de voetbalstadions. De afgelopen weken werden meerdere wedstrijden ontsierd door biergooiers, kwetsende spreekkoren of opstootjes tussen spelers. Voorzitter van de veiligheidscommissie van de UEFA, Michael van Praag, is het wangedrag in de Nederlandse stadions zat. Hij vertelt bij Op1 wat er moet veranderen.

Bekijk deze aflevering van Op1 hier terug.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Op1

Op1 video's

Op1 TV-Nieuws