Op1: o.a. Edsilia Rombley, Jan Struijs en Jacco Janssen gemist? | Gids.tv

Op1: o.a. Edsilia Rombley, Jan Struijs en Jacco Janssen gemist?
Amusement

NPO 1
2023-05-29 22:19:00
Actueel

Uitzending van Op1 gemist? De gasten van Op1 van maandag 29 mei:

  • Ze werden opgepakt, maar het OM besloot ze niet te vervolgen: de ruim 1500 klimaatdemonstranten die de A12 blokkeerden. Het leidde tot grote frustratie van de politie. Voorzitter van de politiebond Jan Struijs en VVD-Kamerlid Ingrid Michon schuiven samen met Extinction Rebellion-activiste Hannah Prins en advocaat van de actiegroep Willem Jebbink aan bij Op1.
  • Er is geen tekort aan personeel, maar er zijn juist te veel banen, doordat ongezonde bedrijven overeind gehouden worden door overheidssteun. En daar moet volgens hoofdeconoom Sandra Phlippen van ABN-Amro een einde aankomen. Moet de overheid minder subsidiëren? Vanavond gaat ze in Op1 in gesprek met voorzitter van MKB-Nederland Jacco Vonhof.
  • Praten over je misdaad in ruil voor strafvermindering. Met dit experiment probeert de rechtbank in Rotterdam zaken sneller af te doen. Op die manier gaat men terug naar waar de rechtspraak oorspronkelijk voor bedoeld is, aldus de Rotterdamse rechter Jacco Janssen. Vanavond vertelt Janssen over deze nieuwe strafzittingen in Op1.
  • Gladys Knight zet een punt achter haar carrière. Dus laat de Amerikaanse zangeres woensdag haar soulvolle stem nog een keer horen in Nederland. Wat maakt haar zo goed? In Op1 gaan we terugblikken op haar succesvolle carrière met zangeressen en fans Edsilia Rombley en Lucretia van der Vloot.
Bekijk deze aflevering van Op1 hier terug.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Op1

Op1 video's

Op1 TV-Nieuws