Donderdag in Op1: Het Melkmeisje en geheime agenten gemist? | Gids.tv

Donderdag in Op1: Het Melkmeisje en geheime agenten gemist?
Amusement

NPO 1
2023-06-01 22:30:00
Actueel

Uitzending van Op1 gemist? Donderdagavond presenteren Sven Kockelmann en Fidan Ekiz de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij de uitzending van Op1 op donderdag 1 juni.

  • Het melkmeisje van Johannes Vermeer is een van de bekendste schilderijen ooit. Fotograaf en Vermeer-kenner Sander Veeneman maakte het schilderij na en ontdekte drie nieuwe details. Welke? Dat laat hij vanavond zien in Op1.

  • Het asielbeleid leidt tot gespannen verhoudingen binnen de coalitie. Bij zowel de VVD als de ChristenUnie is asiel zaterdag het belangrijkste onderwerp op het partijcongres. In Op1 vertelt CU-fractievoorzitter Mirjam Bikker welke kant zij op wil en wat ze verwacht van de coalitiepartners.

  • Stop met het demoniseren van mannen, bepleit leraar en columnist Siep de Haan, die een gebrek aan positieve rolmodellen hekelt. Want ‘waar meiden zich emanciperen en doorontwikkelen, blijven de jongens achter’. Vanavond schuift De Haan aan bij Op1.

  • Hoe zorgde babi pangang ervoor dat Willem Holleeder door de mand viel bij de Heineken-ontvoering? Geheim agent Johan van Kastel, inmiddels met pensioen, was in de jaren ’80 en ’90 betrokken bij bijna alle grote zaken in Nederland. Over het leven als undercoveragent vertelt hij vanavond bij Op1.

  • In het veelzijdige leven van theatermaker, schrijver en presentator Wilfried de Jong is er één constante factor: zijn liefde voor (jazz)muziek en in het bijzonder de contrabas. In zijn nieuwe verhalenbundel ‘Schwung’ beschrijft hij verschillende scènes in muzikale decors. Vanavond schuift hij aan in Op1, samen met zijn grote liefde: de contrabas.

Bekijk deze aflevering van Op1 hier terug.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Op1

Op1 video's

Op1 TV-Nieuws