Op1: Haarlemse burgemeester Jos Wienen over storm Poly gemist? | Gids.tv

Op1: Haarlemse burgemeester Jos Wienen over storm Poly gemist?
Amusement

NPO 1
2023-07-05 22:23:00
Actueel

Uitzending van Op1 gemist? Bekijk hieronder de onderwerpen van Op1 van woensdag 5 juli.

  • Wat kan er beter? Dat was de vraag waarmee Arnon Grunberg zich het afgelopen jaar op de vluchtelingencrisis stortte. Hij trok langs poorten van Europa, van Georgië tot Ter Apel en dat leidde tot een nieuw boek: ‘De vluchteling, de grenswacht en de rijke jood.’ Vanavond in Op1 vertelt hij over.

  • Is de schouder van de aanvaller nou verder dan de teen van de verdediger? Aan die vraag, waar de VAR veel tijd aan kwijt is, moet een einde komen. De FIFA wil gaan experimenteren met de buitenspelregel. Wat kunnen we verwachten? Marco van Basten schuift vanavond aan bij Op1.

  • Een dode, meerdere gewonden en enorme schade aan steden en wegen; storm Poly raasde vandaag over ons land en liet een complete ravage achter. Meteorologen Reinier van den Berg en Marjon de Hond, stormchasers Wouter Bernebeek en Philippe van Schambergen schuiven vanavond samen met Haarlemse burgemeester Jos Wienen – in zijn stad viel de enige dode – aan over de zwaarste zomerstorm ooit gemeten.

  • Minister Conny Helder kondigt forse bezuinigingen aan in de ouderenzorg. Volgens haar moeten we minder van de overheid verwachten en meer zelf doen. Dreigt er kaalslag in de ouderenzorg? We bespreken het met Carin Gaemers, Jennifer Bergkamp en Anneke Westerlaken.

Bekijk deze aflevering van Op1 hier terug.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Op1

Op1 video's

Op1 TV-Nieuws