Radar gemist? | Gids.tv

Radar gemist?
Informatief

NPO 2
2024-05-28 14:10:00
Actueel

Uitzending van Radar gemist? Seizoen 20 - Aflevering 17 van 19

Met in deze uitzending:

  • Onveilige reddingsvesten te koop op Bol.com en Amazon.nl
    Op Bol.com en Amazon.nl worden gevaarlijke reddingsvesten verkocht die niet voldoen aan Europese veiligheidsrichtlijnen. En hoe weet je zeker dat je een veilig reddingsvest koopt via deze platforms? Radar zoekt het uit.

Radar Checkt! Plastic drinkfles niet in de vaatwasser
"Maak je plastic fles niet schoon met de vaatwasser!", dat is de conclusie van een onderzoek uitgevoerd op aanvraag van Stichting Tegengif. Wat blijkt: Er komt een hormoonverstorende stof vrij wanneer je dit doet. Wat gebeurt er met ons lichaam wanneer we dit stofje binnen krijgen en waarom doen wetgevers hier niks aan? Fons Hendriks zoekt het uit.

Zijn witwascontroles van de banken kleurenblind?
Gecontroleerd worden enkel en alleen vanwege je afkomst of je niet-Nederlandse achternaam. Dat je alleen vanwege je achternaam of je geboorteplaats geen gebruik kan maken van je betaalrekening, of zelfs je rekening wordt opgeheven? 'Radar' spreekt met meerdere gedupeerden en met de Nationaal Coördinator tegen Racisme en Discriminatie (NCDR). Wat levert het onderzoek van de overheid op? En wat gaan banken doen om discriminatie in de toekomst tegen te gaan? De Nederlandse Vereniging van Banken reageert in de studio. Bekijk deze aflevering van Radar hier terug.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Radar

Radar video's

Radar TV-Nieuws