Docu: Spiegelbeeld - het leven van Willeke Alberti gemist? | Gids.tv

Docu: Spiegelbeeld - het leven van Willeke Alberti gemist?
Amusement

SBS 6
2022-11-05 21:26:12
Tip

Uitzending van Spiegelbeeld: het leven van Willeke Alberti gemist? Vanavond gaat op SBS6 de nieuwe, driedelige documentaireserie Spiegelbeeld: het leven van Willeke Alberti van start. In drie afleveringen wordt een portret geschetst van één van de grootste zangeressen van het Nederlandse levenslied.

Dochter en moeder
We kennen Willeke als dochter van zanger Willy Alberti én als moeder van haar bekende zoon Johnny de Mol. De liefde voor haar overleden vader speelt nog steeds een hoofdrol in haar leven. Heeft ze hem ooit kunnen loslaten? Was volkszanger Willy een goede vader en Willeke zelf een goede moeder? In hoeverre stond haar carrière in de spotlights daarbij in de weg? Die vragen staan centraal in de eerste aflevering.

Lange carrière
Alberti heeft een lange carrière achter de rug en treedt nu nog sporadisch op. Eind jaren vijftig bracht ze haar eerste single uit en al snel volgden hits met 'Norman', 'Sei rimasta sola', 'Spiegelbeeld', 'De winter was lang' en ga zo maar door. Haar bekendste hit is nog altijd populair in het hele land: met 'Samen zijn' wordt gegarandeerd meegezongen.

Bekijk deze aflevering van Spiegelbeeld: het leven van Willeke Alberti hier terug.