De kok en de directeur gemist? Bekijk hier de hele uitzending

De kok en de directeur gemist? Bekijk hier de hele uitzending

De kok en de directeur gemist? Bekijk hier de hele uitzending Wat is de rol van de citroen in de kunst en keuken op Sicilië? En is de rijke mix van culturen die Suriname kenmerkt ook terug te vinden op het bord en in de musea? Gedreven door smaken, kunst, architectuur en geschiedenis reizen Taco Dibbits, directeur van het Rijksmuseum en Joris Bijdendijk, sterrenchef van restaurant Rijks, samen door diverse landen. OntdekkenIn het nieuwe programma De kok en de directeur inspireren de twee gepassioneerde gastheren met smaak elkaar en de kijker met délicieuse kunstuitingen en monumentale gerechten. In ieder land dat Dibbits en Bijdendijk bezoeken, ontdekt het duo prachtige kunst en maken ze kennis met nationale, culinaire gerechten en ingrediënten. Ze ontmoeten kunstenaars en chefkoks en dwalen rond in musea en keukens en in depots en bij boeren. Eerste afleveringTaco en Joris zijn in Italië, op het eiland Sicilië. Taco heeft Joris hier mee naartoe genomen omdat dit eiland ooit zijn hart heeft gestolen. Op het eiland smelten kunst en gastronomie samen. De citroen staat hier centraal en dat is te merken. Op hun reis door de tijd, van Griekse tempels, Romeinse villa's en kunst van Caravaggio, komen ze overal de beroemde citrusvrucht tegen. En in de moderne kunst van Emilio Isgrò, maar ook in het citroenijs van ijsmagiër Corrado Assenza. :[broadcast:videos](ids:"400637,378278" title:"Bekijk ook")
Uitzending :
De kok en de directeur gemist? Bekijk hier de hele uitzending
Zondag 10 juli 2022 om 20:15

Wat is de rol van de citroen in de kunst en keuken op Sicilië? En is de rijke mix van culturen die Suriname kenmerkt ook terug te vinden op het bord en in de musea? Gedreven door smaken, kunst, architectuur en geschiedenis reizen Taco Dibbits, directeur van het Rijksmuseum en Joris Bijdendijk, sterrenchef van restaurant Rijks, samen door diverse landen.

Ontdekken
In het nieuwe programma De kok en de directeur inspireren de twee gepassioneerde gastheren met smaak elkaar en de kijker met délicieuse kunstuitingen en monumentale gerechten. In ieder land dat Dibbits en Bijdendijk bezoeken, ontdekt het duo prachtige kunst en maken ze kennis met nationale, culinaire gerechten en ingrediënten. Ze ontmoeten kunstenaars en chefkoks en dwalen rond in musea en keukens en in depots en bij boeren.

Eerste aflevering
Taco en Joris zijn in Italië, op het eiland Sicilië. Taco heeft Joris hier mee naartoe genomen omdat dit eiland ooit zijn hart heeft gestolen. Op het eiland smelten kunst en gastronomie samen. De citroen staat hier centraal en dat is te merken. Op hun reis door de tijd, van Griekse tempels, Romeinse villa's en kunst van Caravaggio, komen ze overal de beroemde citrusvrucht tegen. En in de moderne kunst van Emilio Isgrò, maar ook in het citroenijs van ijsmagiër Corrado Assenza.

:[broadcast:videos](ids:"400637,378278" title:"Bekijk ook")

Actuele video's

Meer actuele video's