Roland Kupers in Op1: 'Gaskraan Groningen moet voor korte tijd open' (video)

Roland Kupers in Op1: 'Gaskraan Groningen moet voor korte tijd open' (video)

Woensdag 27 juli 2022 om 00:06

Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Op1 van dinsdag 26 juli. Je kunt ook de hele uitzending van Op1 terugkijken via Gids.tv.

Roland Kupers in <em>Op1</em>: 'Gaskraan Groningen moet voor korte tijd open' (video) Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Op1 van dinsdag 26 juli. Je kunt ook de hele uitzending van Op1 terugkijken via Gids.tv. De 27 EU-lidstaten willen vijftien procent minder gas gaan verbruiken vanaf augustus tot april. Volgens Roland Kupers moet de gaskraan in Groningen met dit plan op tafel alsnog open om de klimaatdoelstellingen te halen en de afhankelijkheid van Rusland af te bouwen. 'Waar ik voor pleit is dat die volumes in Groningen opnieuw worden opgestart naar hetzelfde niveau als in 2013, voor een hele korte tijd.' Bekijk het fragment van Op1 hierboven. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.
Talkshow :
Roland Kupers in Op1: 'Gaskraan Groningen moet voor korte tijd open' (video)

De 27 EU-lidstaten willen vijftien procent minder gas gaan verbruiken vanaf augustus tot april. Volgens Roland Kupers moet de gaskraan in Groningen met dit plan op tafel alsnog open om de klimaatdoelstellingen te halen en de afhankelijkheid van Rusland af te bouwen. 'Waar ik voor pleit is dat die volumes in Groningen opnieuw worden opgestart naar hetzelfde niveau als in 2013, voor een hele korte tijd.'

Bekijk het fragment van Op1 hierboven. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's