Jinek: dit gebeurt er nu met het lichaam van Queen Elizabeth II

Jinek: dit gebeurt er nu met het lichaam van Queen Elizabeth II

Friday 9 September 2022 om 09:10

Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Jinek van donderdag 8 september. Je kunt ook de hele uitzending van Jinek terugkijken bij Gids.tv.

<em>Jinek</em>: dit gebeurt er nu met het lichaam van <em>Queen Elizabeth II</em> Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Jinek van donderdag 8 september. Je kunt ook de hele uitzending van Jinek terugkijken bij Gids.tv. Queen Elizabeth II is donderdag 8 september op 96-jarige leeftijd overleden. Velen vragen zich af wat er nu zal gebeuren met het lichaam van de koningin. Dat proces is volgens Tim de Wit omgeven door protocollen. Hij vertelt dat het lichaam waarschijnlijk per trein naar Londen zal worden gebracht, waar Elizabeth vanaf de vijfde dag na haar overlijden zal worden opgebaard in de Westminster Hall. Daar krijgen de Britten vier dagen de mogelijkheid om afscheid te nemen van hun 'Queen'. Volgens De Wit zal dit zeer emotioneel worden; waarschijnlijk wordt de mogelijkheid tot het brengen van een laatste groet bijna vierentwintig uur per dag geboden. Bekijk het fragment uit Jinek hierboven. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Jinek terugkijken bij Gids.tv.
Talkshow :
Jinek: dit gebeurt er nu met het lichaam van Queen Elizabeth II

Queen Elizabeth II is donderdag 8 september op 96-jarige leeftijd overleden. Velen vragen zich af wat er nu zal gebeuren met het lichaam van de koningin. Dat proces is volgens Tim de Wit omgeven door protocollen. Hij vertelt dat het lichaam waarschijnlijk per trein naar Londen zal worden gebracht, waar Elizabeth vanaf de vijfde dag na haar overlijden zal worden opgebaard in de Westminster Hall. Daar krijgen de Britten vier dagen de mogelijkheid om afscheid te nemen van hun 'Queen'. Volgens De Wit zal dit zeer emotioneel worden; waarschijnlijk wordt de mogelijkheid tot het brengen van een laatste groet bijna vierentwintig uur per dag geboden.

Bekijk het fragment uit Jinek hierboven. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Jinek terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's