Close Up: Natasja Kensmil - You want it darker gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Close Up: Natasja Kensmil - You want it darker gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Close Up: Natasja Kensmil - You want it darker gemist? Bekijk hier de hele uitzending In de documentaire Natasja Kensmil - You Want It Darker wordt kunstschilder en winnares van de Johannes Vermeerprijs Natasja Kensmil vier jaar lang gevolgd bij het ontstaan én mislukken van nieuwe fascinerende werken. Een belangrijk thema in het werk van Kensmil is de duistere kant van het Nederlandse koloniale verleden. RaadselachtigKensmil geeft met haar raadselachtige, mysterieuze werk uiting aan haar fascinaties voor gebeurtenissen uit de geschiedenis, religie en mythologie. Met haar werk toont ze nieuwe menselijke betekenissen van eeuwenoude symbolen en iconen en legt zij verbanden tussen gebeurtenissen in oudere, eerdere en andere werkelijkheden, dwars door alle tijden heen. ExpositiesIn de documentaire worden de voorbereidingen van de exposities in het Stedelijk Museum en het Amsterdam Museum gevolgd. Maar vooral in de beslotenheid van haar atelier waar Kensmil zich duidelijk het meest thuis voelt, te midden van haar archief van krantenfoto’s en afbeeldingen van kunstwerken, invloedrijke personen, dictators en priesters. Bekijk ook Reizen Waes Wereldsteden in Slab City: Peter laat zijn excentrieke kunst zien Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste 14 dagen gratis. Klik hier.
Woensdag 14 september 2022 om 23:33

In de documentaire Natasja Kensmil - You Want It Darker wordt kunstschilder en winnares van de Johannes Vermeerprijs Natasja Kensmil vier jaar lang gevolgd bij het ontstaan én mislukken van nieuwe fascinerende werken. Een belangrijk thema in het werk van Kensmil is de duistere kant van het Nederlandse koloniale verleden.

Raadselachtig
Kensmil geeft met haar raadselachtige, mysterieuze werk uiting aan haar fascinaties voor gebeurtenissen uit de geschiedenis, religie en mythologie. Met haar werk toont ze nieuwe menselijke betekenissen van eeuwenoude symbolen en iconen en legt zij verbanden tussen gebeurtenissen in oudere, eerdere en andere werkelijkheden, dwars door alle tijden heen.

Exposities
In de documentaire worden de voorbereidingen van de exposities in het Stedelijk Museum en het Amsterdam Museum gevolgd. Maar vooral in de beslotenheid van haar atelier waar Kensmil zich duidelijk het meest thuis voelt, te midden van haar archief van krantenfoto’s en afbeeldingen van kunstwerken, invloedrijke personen, dictators en priesters.

Actuele video's

Meer actuele video's