Pauw in Oekraïne gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Pauw in Oekraïne gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Pauw in Oekraïne gemist? Bekijk hier de hele uitzending Ruim zeven maanden na de landelijke Giro555-actiedag voor Oekraïne bezoekt Jeroen Pauw het land in oorlog. Een tocht van zo'n 3500 kilometer brengt Jeroen Pauw van Krakau in Polen via het veilige westen van Oekraïne naar het oorlogsgebied in het oosten van het land. En weer terug. WinterDaarbij bezoekt hij allerlei projecten, en spreekt met hulpverleners en met slachtoffers van de oorlog. Algemene indruk: veel vrouwen zijn met hun kinderen naar het veilige westen en verder gevlucht, veel mannen vechten tegen de Russen, maar veel oude en arme mensen zijn in het conflictgebied achtergebleven. Hun grootste zorg: de winter die eraan zit te komen. Trauma'sPauw bezoekt een project dat zoveel mogelijk huizen probeert te herstellen voor de winter. Hij gaat mee met een medicijntransport en bezoekt een kliniek waar vluchtelingen uit het oosten psychosociale hulp krijgen om te kunnen omgaan met hun oorlogstrauma’s. Ook doet hij verslag vanuit een museumtuin die is omgebouwd tot veldhospitaal. Verder praat hij met de organisatie die probeert de grote aantallen levensgevaarlijke mijnen te ruimen die de Russen hebben achtergelaten. Bekijk ook Jeroen Pauw in Op1: ''Het kabinet heeft helemaal gefaald met het stikstofbeleid'' Bekijk deze video » Jeroen Pauw in Op1 over z'n reis door Oekraïne: "Oorlog was meteen voelbaar" Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste 14 dagen gratis. Klik hier.

Ruim zeven maanden na de landelijke Giro555-actiedag voor Oekraïne bezoekt Jeroen Pauw het land in oorlog. Een tocht van zo'n 3500 kilometer brengt Jeroen Pauw van Krakau in Polen via het veilige westen van Oekraïne naar het oorlogsgebied in het oosten van het land. En weer terug.

Winter
Daarbij bezoekt hij allerlei projecten, en spreekt met hulpverleners en met slachtoffers van de oorlog. Algemene indruk: veel vrouwen zijn met hun kinderen naar het veilige westen en verder gevlucht, veel mannen vechten tegen de Russen, maar veel oude en arme mensen zijn in het conflictgebied achtergebleven. Hun grootste zorg: de winter die eraan zit te komen.

Trauma's
Pauw bezoekt een project dat zoveel mogelijk huizen probeert te herstellen voor de winter. Hij gaat mee met een medicijntransport en bezoekt een kliniek waar vluchtelingen uit het oosten psychosociale hulp krijgen om te kunnen omgaan met hun oorlogstrauma’s. Ook doet hij verslag vanuit een museumtuin die is omgebouwd tot veldhospitaal. Verder praat hij met de organisatie die probeert de grote aantallen levensgevaarlijke mijnen te ruimen die de Russen hebben achtergelaten.

Actuele video's

Meer actuele video's