2Doc: Code Groen gemist? Bekijk hier de hele uitzending

2Doc: Code Groen gemist? Bekijk hier de hele uitzending

2Doc: Code Groen gemist? Bekijk hier de hele uitzending De bijzondere documentaire Code Groen schetst een portret van mannen en vrouwen in oranje pakken die om uiteenlopende redenen veelal alles zijn kwijtgeraakt. Schoffelend in onze parken en plantsoenen proberen ze hun leven weer op de rails te krijgen. Niet inzetbaarIn fluorescerende, oranje pakken kruipen ze op hun knieën door het groen. Ze zijn fysiek of mentaal niet voor honderd procent inzetbaar op de arbeidsmarkt en ook voor henzelf is het code oranje. Terwijl ze onze parken en perken leefbaar houden, proberen ze hun leven weer op de rails te krijgen en richting code groen te bewegen. Dat blijkt geen sinecure. OorlogstraumaDe toegewijde Leslie heeft grote moeite om de juiste keuzes te maken in zijn leven. Amina, een uit Syrië gevluchte moeder, werkt zo hard mogelijk en hoopt zo haar oorlogstrauma te kunnen vergeten. En Anton verloor zijn vrouw toen zij op vakantie overleed, maar bleef nog jaren met haar getrouwd doordat de administratieve rompslomp maar niet op orde kwam. En dan is er begeleider Theo, hij geeft niet op. Bekijk ook Op1: indringende documentaire Schijnstudent vertelt over het dubbelleven van Dianne Bekijk deze video » Manuel Venderbos verklapt spoiler André Hazes-docu: 'Hij sneed zelfs in zijn armen' Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste 14 dagen gratis. Klik hier.

De bijzondere documentaire Code Groen schetst een portret van mannen en vrouwen in oranje pakken die om uiteenlopende redenen veelal alles zijn kwijtgeraakt. Schoffelend in onze parken en plantsoenen proberen ze hun leven weer op de rails te krijgen.

Niet inzetbaar
In fluorescerende, oranje pakken kruipen ze op hun knieën door het groen. Ze zijn fysiek of mentaal niet voor honderd procent inzetbaar op de arbeidsmarkt en ook voor henzelf is het code oranje. Terwijl ze onze parken en perken leefbaar houden, proberen ze hun leven weer op de rails te krijgen en richting code groen te bewegen. Dat blijkt geen sinecure.

Oorlogstrauma
De toegewijde Leslie heeft grote moeite om de juiste keuzes te maken in zijn leven. Amina, een uit Syrië gevluchte moeder, werkt zo hard mogelijk en hoopt zo haar oorlogstrauma te kunnen vergeten. En Anton verloor zijn vrouw toen zij op vakantie overleed, maar bleef nog jaren met haar getrouwd doordat de administratieve rompslomp maar niet op orde kwam. En dan is er begeleider Theo, hij geeft niet op.

Actuele video's

Meer actuele video's