Roxane van Iperen vergelijkt genocide Rwanda met oorlog Oekraïne: 'Desinformatie belangrijk'

Roxane van Iperen vergelijkt genocide Rwanda met oorlog Oekraïne: 'Desinformatie belangrijk'

Vrijdag 4 november 2022 om 08:52

Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Op1 van donderdag 3 november. Je kunt ook de hele uitzending van Op1 terugkijken via Gids.tv.

<em>Roxane van Iperen</em> vergelijkt genocide Rwanda met oorlog <em>Oekraïne</em>: 'Desinformatie belangrijk' Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Op1 van donderdag 3 november. Je kunt ook de hele uitzending van Op1 terugkijken via Gids.tv. Roxane van Iperen schoof donderdag aan in Op1 om te vertellen over de gelijkenissen tussen de genocide in Rwanda, in de jaren negentig, en de huidige oorlog in Oekraïne. Zij hoort van veel mensen dat als ze wisten wat zich precies afspeelde in Rwanda, de internationale gemeenschap heel anders had gereageerd. Daaruit maakt Van Iperen op dat desinformatie niet alleen een belangrijke rol speelt in het vormen van de publieke opinie, maar ook in de besluitvorming van de internationale gemeenschap. Bekijk het fragment van Op1 hierboven. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.
Talkshow :
Roxane van Iperen vergelijkt genocide Rwanda met oorlog Oekraïne: 'Desinformatie belangrijk'

Roxane van Iperen schoof donderdag aan in Op1 om te vertellen over de gelijkenissen tussen de genocide in Rwanda, in de jaren negentig, en de huidige oorlog in Oekraïne. Zij hoort van veel mensen dat als ze wisten wat zich precies afspeelde in Rwanda, de internationale gemeenschap heel anders had gereageerd. Daaruit maakt Van Iperen op dat desinformatie niet alleen een belangrijke rol speelt in het vormen van de publieke opinie, maar ook in de besluitvorming van de internationale gemeenschap.

Bekijk het fragment van Op1 hierboven. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's