Filemon Wesselink bij HLF8: 'Mantelzorg naast je werk, je krijgt er een burnout van'

Filemon Wesselink bij HLF8: 'Mantelzorg naast je werk, je krijgt er een burnout van'

Donderdag 10 november 2022 om 22:33

Hoe gaan we ervoor zorgen dat we niet allemaal de mantelzorg ingaan. Maarten van Ooijen, Staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport vertelt aan tafel bij HLF8 dat we elkaar moeten helpen. "Wij hebben niet een cultuur zoals in Spanje dat je je ouders in huis neemt als ze hulpbehoevend zijn. Met ze allen worden we ouder, en dat betekent dat we iets meer van elkaar moeten verwachten,"aldus Maarten.

Krijg er een burnout van
Filemon Wesselink: "Ik maak me enorm zorgen, ik krijg er buikpuin van. Aan de ene kant hebben we een oplopend personeelstekort, enorme vergrijzing zit ons te wachten, dan willen we dat vrouwen meer gaan werken en dan moeten we ook nog mantelzorg doen, je krijgt er spontaan een burnout van."

Bekijk de beelden van HLF8 hieronder. Je kunt alle afleveringen van HLF8 terugkijken bij Gids.tv

<em>Filemon Wesselink</em> bij <em>HLF8</em>: 'Mantelzorg naast je werk, je krijgt er een burnout van' Hoe gaan we ervoor zorgen dat we niet allemaal de mantelzorg ingaan. Maarten van Ooijen, Staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport vertelt aan tafel bij HLF8 dat we elkaar moeten helpen. "Wij hebben niet een cultuur zoals in Spanje dat je je ouders in huis neemt als ze hulpbehoevend zijn. Met ze allen worden we ouder, en dat betekent dat we iets meer van elkaar moeten verwachten,"aldus Maarten. Krijg er een burnout vanFilemon Wesselink: "Ik maak me enorm zorgen, ik krijg er buikpuin van. Aan de ene kant hebben we een oplopend personeelstekort, enorme vergrijzing zit ons te wachten, dan willen we dat vrouwen meer gaan werken en dan moeten we ook nog mantelzorg doen, je krijgt er spontaan een burnout van." Bekijk de beelden van HLF8 hieronder. Je kunt alle afleveringen van HLF8 terugkijken bij Gids.tv
TV :

Actuele video's

Meer actuele video's