Ga terug en haal het gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Ga terug en haal het gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Ga terug en haal het gemist? Bekijk hier de hele uitzending Zorgt Black Lives Matter voor echte verandering of is er meer nodig? Clarice Gargard verdiept zich in de documentaire Ga terug en haal het in Nederland, Suriname en Curaçao in het heden, verleden én de toekomst van zwart verzet. VerzetsstrijdersGargard reist door tijd en ruimte en haalt herinneringen van alledaagse verzetsstrijders op in Nederland, Suriname en Curaçao over het heden, verleden én de toekomst van zwart verzet. Hoe creëer je zelf de kantelpunten die voor verandering zorgen? In Nederland spreekt Gargard onder anderen André Reeder, oud LOSON-lid (links-marxistische Surinaamse studentenvereniging). Zwarte PietJeanne Henriquez, conservator van het Tula museum op Curaçao, vertelt hoe het land nog steeds als een kolonie van Nederland functioneert. Nederland bepaalt nog steeds alles. Gargard spreekt ook Lulu Helder over het eerste antizwartepietprotest in de jaren negentig; Zwarte Piet is Zwart Verdriet. Bij dit protest waren meer politieagenten, met buitenproportioneel zwaar geschut, aanwezig dan demonstranten. Bekijk ook Video: Demonstranten Kick Out Zwarte Piet lastiggevallen bij intocht Staphorst Bekijk deze video » Zien: Demonstranten Kick Out Zwarte Piet bekogeld met eieren bij intocht in Zaandam Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste 14 dagen gratis. Klik hier.
Monday 28 November 2022 om 10:30

Zorgt Black Lives Matter voor echte verandering of is er meer nodig? Clarice Gargard verdiept zich in de documentaire Ga terug en haal het in Nederland, Suriname en Curaçao in het heden, verleden én de toekomst van zwart verzet.

Verzetsstrijders
Gargard reist door tijd en ruimte en haalt herinneringen van alledaagse verzetsstrijders op in Nederland, Suriname en Curaçao over het heden, verleden én de toekomst van zwart verzet. Hoe creëer je zelf de kantelpunten die voor verandering zorgen? In Nederland spreekt Gargard onder anderen André Reeder, oud LOSON-lid (links-marxistische Surinaamse studentenvereniging).

Zwarte Piet
Jeanne Henriquez, conservator van het Tula museum op Curaçao, vertelt hoe het land nog steeds als een kolonie van Nederland functioneert. Nederland bepaalt nog steeds alles. Gargard spreekt ook Lulu Helder over het eerste antizwartepietprotest in de jaren negentig; Zwarte Piet is Zwart Verdriet. Bij dit protest waren meer politieagenten, met buitenproportioneel zwaar geschut, aanwezig dan demonstranten.

Actuele video's

Meer actuele video's