Nieuwsuur gemist? De Chinese macht over deze onmisbare magneten (video)

Nieuwsuur gemist? De Chinese macht over deze onmisbare magneten (video)

Zaterdag 3 december 2022 om 12:54

<em>Nieuwsuur</em> gemist? De <em>Chinese macht</em> over deze onmisbare magneten (video) Voor de windmolenambities op zee in Nederland en Europa zijn extreem sterkte magneten cruciaal. Die magneten maken windturbines efficiënter en onderhoudsvriendelijker, maar komen bijna allemaal uit China. De plannen voor wind op zee zijn enorm: de komende decennia moeten er duizenden en duizenden windturbines op de Noordzee komen - de meeste van het type mét magneten. Bekijk de video van Nieuwsuur hierboven. Meer Nieuwsuur? Je kan alle afleveringen en fragmenten terugkijken bij Gids.tv. Bekijk ook Beau: Niels Taal zat maandenlang in lockdown in Shanghai (China) Bekijk deze video » NOS Explainer: hierom protesteren duizenden mensen in China tegen extreem coronabeleid Bekijk deze video »
Nieuws :
Nieuwsuur gemist? De Chinese macht over deze onmisbare magneten (video)

Voor de windmolenambities op zee in Nederland en Europa zijn extreem sterkte magneten cruciaal. Die magneten maken windturbines efficiënter en onderhoudsvriendelijker, maar komen bijna allemaal uit China. De plannen voor wind op zee zijn enorm: de komende decennia moeten er duizenden en duizenden windturbines op de Noordzee komen - de meeste van het type mét magneten.

Bekijk de video van Nieuwsuur hierboven. Meer Nieuwsuur? Je kan alle afleveringen en fragmenten terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's