Buitenhof: oorlog en het vrije woord gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Buitenhof: oorlog en het vrije woord gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Buitenhof: oorlog en het vrije woord gemist? Bekijk hier de hele uitzending In een speciale, extra uitzending kijkt Buitenhof één jaar na de Russische invasie in Oekraïne terug op de rol van de journalistiek in deze oorlog. Wat heeft een jaar van conflict gedaan met de waarheidsvinding en het vrije woord? WaarheidVanuit de Buitenhof-studio in Amsterdam praat Pieter Jan Hagens met gasten uit de journalistiek en politiek. In hoeverre klopt het spreekwoord 'de waarheid ligt op het slagveld'? Hoe doe je aan waarheidsvinding in een oorlog en hoe stel je je teweer tegen de Russische desinformatiecampagnes? Werken in oorlogPresentator Maaike Schoon bezoekt de Russische journalisten bij TV Rain, een onafhankelijke Russische televisiezender die inmiddels is uitgeweken naar Nederland. Presentator Twan Huys spreekt met journalisten uit Oekraïne over hoe zij te werk gaan in een land in oorlog. Bekijk ook Mart Kruif over de oorlog in Oekraine: ''Het wordt alleen maar erger'' (VI) Bekijk deze video » Mark Rutte na bezoek aan Zelenski: 'Cruciaal dat Oekraïne deze strijd wint' (video) Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste 14 dagen gratis. Klik hier.

In een speciale, extra uitzending kijkt Buitenhof één jaar na de Russische invasie in Oekraïne terug op de rol van de journalistiek in deze oorlog. Wat heeft een jaar van conflict gedaan met de waarheidsvinding en het vrije woord?

Waarheid
Vanuit de Buitenhof-studio in Amsterdam praat Pieter Jan Hagens met gasten uit de journalistiek en politiek. In hoeverre klopt het spreekwoord 'de waarheid ligt op het slagveld'? Hoe doe je aan waarheidsvinding in een oorlog en hoe stel je je teweer tegen de Russische desinformatiecampagnes?

Werken in oorlog
Presentator Maaike Schoon bezoekt de Russische journalisten bij TV Rain, een onafhankelijke Russische televisiezender die inmiddels is uitgeweken naar Nederland. Presentator Twan Huys spreekt met journalisten uit Oekraïne over hoe zij te werk gaan in een land in oorlog.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Buitenhof

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV