Ruimteschip aarde: watermanagement gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Ruimteschip aarde: watermanagement gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Ruimteschip aarde: watermanagement gemist? Bekijk hier de hele uitzending In de tweede aflevering van Ruimteschip Aarde zoomen André Kuipers en verteller Kim van Kooten in op de functie en de gevaren van het water voor ons prachtige kikkerlandje. In hoeverre wordt het water door de klimaatverandering nog gevaarlijker. HightechmonnikenWe zien op beeld en horen van André en Kim hoe er in ons land wordt omgaan met water. Hoe dirigeert Rijkswaterstaat bijvoorbeeld ons waterstelsel?Kunnen de bevers hetzelfde eigenlijk beter? We zien ook hoe bierbrouwende hightechmonniken hun afvalwater kunnen zuiveren met de nieuwste technieken. Over Ruimteschip AardeIn de zesdelige documentaireserie werpt astronaut André Kuipers een unieke blik op Nederland. Het magische gevoel waarmee hij terugkeerde op aarde wil hij doorgeven aan een groot publiek. De high end documentaireserie zoomt in op onze leefwereld en zit boordevol fascinerende ruimte- satelliet- en natuurbeelden. Bekijk ook Beau gemist? André Kuipers vertelt over de nieuwe astronauten van ESA Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste 14 dagen gratis. Klik hier.

In de tweede aflevering van Ruimteschip Aarde zoomen André Kuipers en verteller Kim van Kooten in op de functie en de gevaren van het water voor ons prachtige kikkerlandje. In hoeverre wordt het water door de klimaatverandering nog gevaarlijker.

Hightechmonniken
We zien op beeld en horen van André en Kim hoe er in ons land wordt omgaan met water. Hoe dirigeert Rijkswaterstaat bijvoorbeeld ons waterstelsel?Kunnen de bevers hetzelfde eigenlijk beter? We zien ook hoe bierbrouwende hightechmonniken hun afvalwater kunnen zuiveren met de nieuwste technieken.

Over Ruimteschip Aarde
In de zesdelige documentaireserie werpt astronaut André Kuipers een unieke blik op Nederland. Het magische gevoel waarmee hij terugkeerde op aarde wil hij doorgeven aan een groot publiek. De high end documentaireserie zoomt in op onze leefwereld en zit boordevol fascinerende ruimte- satelliet- en natuurbeelden.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Ruimteschip Aarde

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV