De Nieuwe Vermeer over de drie Maria's gemist? Bekijk hier de hele uitzending

De Nieuwe Vermeer over de drie Maria's gemist? Bekijk hier de hele uitzending

De Nieuwe Vermeer over de drie Maria's gemist? Bekijk hier de hele uitzending Deze zondag staat in De Nieuwe Vermeer het bijzondere verdwenen werk 'De drie Maria's aan het graf van Christus' centraal. Het is (letterlijk) het grootste werk van Vermeer dat verdwenen is. Uiteraard proberen ze het opnieuw tot leven te wekken. KunstvormenHet opnieuw tot leven wekken van het schilderij gebeurt in veel verschillende kunstvormen; van weven tot fotografie en van tuften tot schilderen. Meesterschilders Yvonne en Satindra krijgen de opdracht om in de huid van Vermeer te kruipen. BeoordelenZij moeten hun eigen stijl volledig loslaten en het schilderij maken zoals Vermeer dat zelf gedaan zou hebben. Alle deelnemers worden op weg geholpen én beoordeeld door Pieter Roelofs en Abbie Vandivere. Bekijk ook Video: MEAU zingt Als Thuis (voor Vermeer-tentoonstelling Rijksmuseum) Bekijk deze video » De nieuwe Vermeer: Dionne Stax werkt aan enorme muurschildering Meisje met de parel Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste 14 dagen gratis. Klik hier.
Zondag 12 maart 2023 om 21:27

Deze zondag staat in De Nieuwe Vermeer het bijzondere verdwenen werk 'De drie Maria's aan het graf van Christus' centraal. Het is (letterlijk) het grootste werk van Vermeer dat verdwenen is. Uiteraard proberen ze het opnieuw tot leven te wekken.

Kunstvormen
Het opnieuw tot leven wekken van het schilderij gebeurt in veel verschillende kunstvormen; van weven tot fotografie en van tuften tot schilderen. Meesterschilders Yvonne en Satindra krijgen de opdracht om in de huid van Vermeer te kruipen.

Beoordelen
Zij moeten hun eigen stijl volledig loslaten en het schilderij maken zoals Vermeer dat zelf gedaan zou hebben. Alle deelnemers worden op weg geholpen én beoordeeld door Pieter Roelofs en Abbie Vandivere.

Bekijk hier alle video's en artikelen van De nieuwe Vermeer

Actuele video's

Meer actuele video's