Samenvatting kwalificatie Formule 1 GP van Azerbeidzjan 2023: Leclerc pakt pole

Samenvatting kwalificatie Formule 1 GP van Azerbeidzjan 2023: Leclerc pakt pole

Samenvatting <em>kwalificatie</em> Formule 1 <em>GP van Azerbeidzjan</em> 2023: Leclerc pakt pole De kwalificatie van de GP van Azerbeidzjan, die voor het eerst met de zogenaamde Sprint Shootout format wordt verreden, is spectaculair te noemen. Uiteindelijk won Charles Leclerc de belangrijke race, waarmee hij komende zondag van pole position start. RoodIn het eerste deel van de kwalificatie vielen er al gelijk twee rode vlaggen: zowel Nyck de Vries als Pierre Gasly moesten er door een crash vanaf. In het tweede deel moest George Russell vroegtijdig afhaken. Uiteindelijk klokte Charles Leclerc, die in de vrije training crashte, de snelste tijd. Verstappen eindigt op P2. Bekijk de samenvatting van de kwalificatie van de GP van Azerbeidzjan hierboven. Lees en bekijk alle aankondigingen, tijdschema's, samenvattingen en hoogtepunten van de Formule 1 in ons Formule 1-dossier. Bekijk ook Formule 1: Samenvatting GP Australië 2023 Bekijk deze video » Formule 1: Charles Leclerc pakt pole position tijdens knotsgekke kwalificatie in Baku Bekijk deze video »
Formule 1 :
Samenvatting kwalificatie Formule 1 GP van Azerbeidzjan 2023: Leclerc pakt pole
Vrijdag 28 april 2023 om 17:37

De kwalificatie van de GP van Azerbeidzjan, die voor het eerst met de zogenaamde Sprint Shootout format wordt verreden, is spectaculair te noemen. Uiteindelijk won Charles Leclerc de belangrijke race, waarmee hij komende zondag van pole position start.

Rood
In het eerste deel van de kwalificatie vielen er al gelijk twee rode vlaggen: zowel Nyck de Vries als Pierre Gasly moesten er door een crash vanaf. In het tweede deel moest George Russell vroegtijdig afhaken. Uiteindelijk klokte Charles Leclerc, die in de vrije training crashte, de snelste tijd. Verstappen eindigt op P2.

Bekijk de samenvatting van de kwalificatie van de GP van Azerbeidzjan hierboven. Lees en bekijk alle aankondigingen, tijdschema's, samenvattingen en hoogtepunten van de Formule 1 in ons Formule 1-dossier.

Actuele video's

Meer actuele video's