Overzicht tijden: Formule 1 GP van Azerbeidzjan 2023 live op tv en online

Overzicht tijden: Formule 1 GP van Azerbeidzjan 2023 live op tv en online
Voor het eerst een sprintrace schema

Sport :

Na een lange pauze in het Formule 1 programma - vanwege het wegvallen van de grote prijs van China op 16 april - is het racecircus nu weer terug. In Azerbeidzjan introduceert de FIA een nieuw weekendformat: de Sprint Shootout. Kan Max Verstappen tijdens dit nieuwe format ook de volle pond binnenhalen? Vanaf vrijdag 28 april is het volledige Formule 1-raceweekend te zien bij onder meer Viaplay en F1TV Pro.

Lees hier waar je de Formule 1 in 2023 kunt kijken.

Sprint Shootout
Het nieuwe format zal de zes sprintraces van dit jaar worden verreden. Eigenlijk is er maar een grote verandering: er is maar één vrije training, omdat de tweede vrije training (die normaal op zaterdag werd verreden) nu wordt vervangen door een kwalificatierace waarin de volgorde van de sprintrace wordt verreden. Daarmee is de kwalificatie op vrijdag nu de kwalificatie waarin wordt bepaald wie de pole position op zondag bezet.

Tijdschema GP van Azerbeidzjan 2023

Vrijdag 28 april

  • 11.30 uur: eerste vrije training
  • 15.00 uur: kwalificatie (samenvatting)

Zaterdag 29 april

  • 10.30 uur: sprintkwalificatie
  • 15.30 uur: sprintrace (samenvatting)

Zondag 30 april

  • 13.00 uur: race (samenvatting)

Lees ook de volledige kalender van het Formule 1 seizoen van 2023.

Viaplay
Het seizoen 2023 wordt voor de tweede keer uitgezonden door streamingdienst Viaplay. De dienst kun je natuurlijk online vinden, maar voor de Formule 1 is ook een speciale zender beschikbaar gemaakt.

De Formule 1 GP van Azerbeidzjan is op zondag 30 april om 13.00 uur te zien bij Viaplay en F1TV Pro. Vanaf vrijdag 28 april zijn ook de vrije trainingen en de kwalificatie te zien op Viaplay en F1TV Pro. Lees en bekijk alle aankondigingen, tijdschema's, samenvattingen en hoogtepunten van de Formule 1 in ons Formule 1-dossier.

Actuele video's

Meer actuele video's