Zien: politie schakelt vrouwelijke BN'ers in voor oplossing onopgeloste moordzaken

Zien: politie schakelt vrouwelijke BN'ers in voor oplossing onopgeloste moordzaken

Woensdag 10 mei 2023 om 18:40

De Nederlandse, Duitse en Belgische politie werken samen met Interpol bij het oplossen van onopgeloste zaken en schakelen daarbij bekende Nederlanders in.

Cold cases
De politie werkt momenteel aan 22 onopgeloste zaken, waarbij het allemaal gaat om dood aangetroffen vrouwen. Om hun identiteit te kunnen ontdekken heeft de politie BN'ers, waaronder Carice van Houten en S10, ingezet om bekendheid te creëren onder de bevolking. De vrouwen zijn vermoedelijk afkomstig uit het buitenland, waardoor identificatie altijd moeilijk was.

Foto's
De politie heeft foto's van de vrouwen, met nieuwe technieken, kunnen reconstrueren. Met het verspreiden van deze foto's hoopt de politie bekenden van de vrouwen te kunnen vinden. Naast de foto's zijn ook sieraden en kledingstukken van de vermiste vrouwen te zien op een speciale site van Interpol.

Bekijk het fragment uit NOS Jeugdjournaal hieronder. Meer nieuws? Bekijk hier alles van NOS Jeugdjournaal.

Zien: politie schakelt <em>vrouwelijke BN'ers</em> in voor oplossing onopgeloste moordzaken De Nederlandse, Duitse en Belgische politie werken samen met Interpol bij het oplossen van onopgeloste zaken en schakelen daarbij bekende Nederlanders in. Cold casesDe politie werkt momenteel aan 22 onopgeloste zaken, waarbij het allemaal gaat om dood aangetroffen vrouwen. Om hun identiteit te kunnen ontdekken heeft de politie BN'ers, waaronder Carice van Houten en S10, ingezet om bekendheid te creëren onder de bevolking. De vrouwen zijn vermoedelijk afkomstig uit het buitenland, waardoor identificatie altijd moeilijk was. Foto'sDe politie heeft foto's van de vrouwen, met nieuwe technieken, kunnen reconstrueren. Met het verspreiden van deze foto's hoopt de politie bekenden van de vrouwen te kunnen vinden. Naast de foto's zijn ook sieraden en kledingstukken van de vermiste vrouwen te zien op een speciale site van Interpol. Bekijk het fragment uit NOS Jeugdjournaal hieronder. Meer nieuws? Bekijk hier alles van NOS Jeugdjournaal. .Bekijk ook Coldcase Germa weer in de schijnwerpers, ''Peter R. de Vries had dit gewild'' Bekijk deze video » Kees van der Spek legt Mr. Big-methode uit (RTL Boulevard) Bekijk deze video » Video: nieuw onderzoek dubbele moord op echtpaar Vis in 2009 Bekijk deze video » Video: Peter R. de Vries Foundation probeert met 250.000 euro coldcase op te lossen Bekijk deze video »
Nieuws :
Zien: politie schakelt vrouwelijke BN'ers in voor oplossing onopgeloste moordzaken


.

Actuele video's

Meer actuele video's