Argos Medialogica gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Argos Medialogica gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Argos Medialogica gemist? Bekijk hier de hele uitzending Superhelden en 'whodunnits' zijn steeds populairdere genres, maar er is één genre dat alles overheerst: true crime. We zitten met z'n allen aan de buis gekluisterd voor verhalen over Jeffrey Dahmer en de 'Tinder Swindler'. Wat is nu de keerzijde van die verhalen? Dat zoekt Medialogica uit in de eerste aflevering van dit seizoen. StoelHet genre true crime lijkt populairder dan ooit. Programmamakers analyseren bij true crime een misdaad en de acties van mensen die er bij betrokken zijn, maar daarmee gaan journalisten en programmamakers gaan steeds vaker op de stoel van de rechercheur en rechter zitten. KaraktermoordMaar welke risico's nemen ze hiermee? En wat is de impact van onbewezen verdachtmaking? Is er dan niet sprake van karaktermoord? De keerzijde van true crime wordt door Medialogica onderzocht. Bekijk ook Crimeserie Sleepers vanaf 8 december bij RTL 4 en Videoland: bekijk de beelden Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste 14 dagen gratis. Klik hier.

Superhelden en 'whodunnits' zijn steeds populairdere genres, maar er is één genre dat alles overheerst: true crime. We zitten met z'n allen aan de buis gekluisterd voor verhalen over Jeffrey Dahmer en de 'Tinder Swindler'. Wat is nu de keerzijde van die verhalen? Dat zoekt Medialogica uit in de eerste aflevering van dit seizoen.

Stoel
Het genre true crime lijkt populairder dan ooit. Programmamakers analyseren bij true crime een misdaad en de acties van mensen die er bij betrokken zijn, maar daarmee gaan journalisten en programmamakers gaan steeds vaker op de stoel van de rechercheur en rechter zitten.

Karaktermoord
Maar welke risico's nemen ze hiermee? En wat is de impact van onbewezen verdachtmaking? Is er dan niet sprake van karaktermoord? De keerzijde van true crime wordt door Medialogica onderzocht.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Medialogica

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV