Samenvatting Nederland – Zuid-Afrika (achtste finale WK vrouwenvoetbal)

Samenvatting Nederland – Zuid-Afrika (achtste finale WK vrouwenvoetbal)

Sunday 6 August 2023 om 09:55

Nederland neemt het komende vrijdag (11 augustus) om 3.00 uur op tegen Spanje. In de achtste finale wonnen de Oranje Leeuwinnen met 2-0 van Zuid-Afrika.

Samenvatting <em>Nederland – Zuid-Afrika</em> (achtste finale WK vrouwenvoetbal) Nederland neemt het komende vrijdag (11 augustus) om 3.00 uur op tegen Spanje. In de achtste finale wonnen de Oranje Leeuwinnen met 2-0 van Zuid-Afrika. Vier goalsDe goals kwamen van Jill Roord - die daarmee de eerste Nederlandse voetbalster is die vier goals op één toernooi maakt - en Lineth Beeresteyn, die door de lelijke blunder van doelman Swart de goal kon binnentikken. Danielle van de Donk is er in de kwartfinale niet bij: zij pakte een gele kaart en is daardoor geschorst. Bekijk ook het volledige speelschema van het WK vrouwenvoetbal 2023. Bekijk de samenvatting van Nederland – Zuid-Afrika hierboven. Andere hoogtepunten vind je in het WK voetbal-dossier op Gids.tv. Bekijk ook Samenvatting Verenigde Staten - Nederland (WK vrouwenvoetbal 2023) Bekijk deze video » Samenvatting Vietnam - Nederland (WK vrouwenvoetbal 2023) Bekijk deze video »
Voetbal :
Samenvatting Nederland – Zuid-Afrika (achtste finale WK vrouwenvoetbal)

Vier goals
De goals kwamen van Jill Roord - die daarmee de eerste Nederlandse voetbalster is die vier goals op één toernooi maakt - en Lineth Beeresteyn, die door de lelijke blunder van doelman Swart de goal kon binnentikken. Danielle van de Donk is er in de kwartfinale niet bij: zij pakte een gele kaart en is daardoor geschorst.

Bekijk ook het volledige speelschema van het WK vrouwenvoetbal 2023.

Bekijk de samenvatting van Nederland – Zuid-Afrika hierboven. Andere hoogtepunten vind je in het WK voetbal-dossier op Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's