Hamas organiseert verrassingsaanval op Israël, meerdere doden en gewonden

Hamas organiseert verrassingsaanval op Israël, meerdere doden en gewonden

<em>Hamas</em> organiseert verrassingsaanval op Israël, meerdere doden en gewonden Israël is zaterdagochtend vroeg getroffen door vele honderden raketten die vanuit de Gazastrook zijn afgevuurd op onder meer Tel Aviv. Chaos in Zuid-Israel. Hamas en/of andere militanten zijn muur om Gaza doorbroken en trekken schietend door de straten, samen met enorme raketaanval. Oorlog. pic.twitter.com/kCH7j8uq2G— Olaf Koens (@obk) October 7, 2023 Als antwoord op de verrassingsaanvallen voert Israël luchtaanvallen uit op Hamas-doelen in de Gazastrook. De premier van Israël heeft zijn volk verteld dat ze in oorlog zijn. Israeli Prime Minister Netanyahu "Citizens of Israel, we are at war. Not an operation, not an escalation — at war. Hamas will pay an unprecedented price". pic.twitter.com/10UNNXm7Yt— BALA (@erbmjha) October 7, 2023 Het Israëlische leger meldt dat tijdens de aanvallen ook 'meerdere terroristen' zijn geïnfiltreerd. Hamasstrijders zijn Isrëal binnengedrongen met onderandere paragliders Footage of a hamas infiltrator using a motorized hang glider to get into Israel.This is insane. pic.twitter.com/pUbmSEseUZ— Global: Military-Info (@Global_Mil_Info) October 7, 2023 Lees hieronder de reactie van Premier Rutte: Net met premier @netanyahu gesproken over de ongekende aanval van Hamas op Israël. Ik heb hem gezegd dat Nederland dit terroristische geweld onomwonden veroordeelt en het recht van Israël op zelfverdediging volledig steunt.— Mark Rutte (@MinPres) October 7, 2023 Bekijk ook Jinek: Natasja Gibbs ‘zelfverzekerd’ nu Ombudsman haar Israël-uitspraken onderzoekt Bekijk deze video »
Nieuws :
Hamas organiseert verrassingsaanval op Israël, meerdere doden en gewonden
Zaterdag 7 oktober 2023 om 10:59

Israël is zaterdagochtend vroeg getroffen door vele honderden raketten die vanuit de Gazastrook zijn afgevuurd op onder meer Tel Aviv.

Als antwoord op de verrassingsaanvallen voert Israël luchtaanvallen uit op Hamas-doelen in de Gazastrook. De premier van Israël heeft zijn volk verteld dat ze in oorlog zijn.

Het Israëlische leger meldt dat tijdens de aanvallen ook 'meerdere terroristen' zijn geïnfiltreerd. Hamasstrijders zijn Isrëal binnengedrongen met onderandere paragliders

Lees hieronder de reactie van Premier Rutte:

Actuele video's

Meer actuele video's