Renze Klamer verzucht: 'Hoe kun je de reactie van Israël op Gaza nog proportioneel noemen?' (video)

Renze Klamer verzucht: 'Hoe kun je de reactie van Israël op Gaza nog proportioneel noemen?' (video)

Renze Klamer sprak zondagavond over de consensus in het politieke Westen dat Israël proportioneel mag reageren op de aanval van Hamas maar: 'Als je de getallen naast elkaar zet.. 1400 Israëlische doden maar inmiddels, naar schatting, meer dan 8000 Palestijnse. Dat is het vijfvoudige. Honderdduizenden mensen die zonder dak boven hun hoofd zitten. Afsluiting van water, eten wat niet binnen mag komen. Medische hulp die er niet is en ziekenhuizen die geëvacueerd moeten worden waar de mogelijkheid daar niet is.'

Proportioneel?
Het lijkt Klamer enigszins te duizelen, waarna de presentator zich hardop afvraagt: 'Hoe kun je dat in hemelsnaam nog scharen onder zelfverdediging of onder proportionaliteit?' De reactie van militair hoogleraar Han Bouwmeester zie je hieronder, in het fragment van RENZE:

Renze Klamer verzucht: 'Hoe kun je de reactie van Israël op Gaza nog proportioneel noemen?' (video) Renze Klamer sprak zondagavond over de consensus in het politieke Westen dat Israël proportioneel mag reageren op de aanval van Hamas maar: 'Als je de getallen naast elkaar zet.. 1400 Israëlische doden maar inmiddels, naar schatting, meer dan 8000 Palestijnse. Dat is het vijfvoudige. Honderdduizenden mensen die zonder dak boven hun hoofd zitten. Afsluiting van water, eten wat niet binnen mag komen. Medische hulp die er niet is en ziekenhuizen die geëvacueerd moeten worden waar de mogelijkheid daar niet is.' Proportioneel?Het lijkt Klamer enigszins te duizelen, waarna de presentator zich hardop afvraagt: 'Hoe kun je dat in hemelsnaam nog scharen onder zelfverdediging of onder proportionaliteit?' De reactie van militair hoogleraar Han Bouwmeester zie je hieronder, in het fragment van RENZE: Bekijk ook Video: "National Palestine Day" in Istanbul met 1 miljoen mensen op de been Bekijk deze video » Video: dodental Gaza stijgt tot boven de 8000 na Israëlische luchtaanvallen Bekijk deze video »
TV :
Renze Klamer verzucht: 'Hoe kun je de reactie van Israël op Gaza nog proportioneel noemen?' (video)

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV