ZIEN: Zo reageert Lilian Marijnissen op haar afscheid als SP-leider

ZIEN: Zo reageert Lilian Marijnissen op haar afscheid als SP-leider

In december 2017 trad Lilian Marijnissen, dochter van oud-leider Jan Marijnissen, aan als het nieuwe gezicht van de SP. Haar ambitie was om Nederland socialer te maken, maar helaas viel haar boodschap niet in de smaak bij de kiezers. Onder haar leiding leed de partij verlies bij alle verkiezingen.

Tekst gaat verder onder de video.

ZIEN: Zo reageert <em>Lilian Marijnissen</em> op haar <em>afscheid</em> als <em>SP-leider</em> In december 2017 trad Lilian Marijnissen, dochter van oud-leider Jan Marijnissen, aan als het nieuwe gezicht van de SP. Haar ambitie was om Nederland socialer te maken, maar helaas viel haar boodschap niet in de smaak bij de kiezers. Onder haar leiding leed de partij verlies bij alle verkiezingen. Tekst gaat verder onder de video. View this post on Instagram A post shared by Lilian Marijnissen (@marijnissenlilian) VerkiezingsnederlagenSinds 23 maart 2017 bekleedde de 38-jarige Marijnissen de functie van Tweede Kamerlid. De daaropvolgende jaren waren cijfermatig niet de meest voorspoedige voor de socialistische partij. Onder het leiderschap van Marijnissen leed de SP maar liefst zeven opeenvolgende verkiezingsnederlagen. Bekijk de video van RTL Nieuws hierboven. Meer nieuws? Je kan de beste fragmenten van RTL Nieuws terugkijken op Gids.tv. Bekijk ook ZIEN: SP-lijsttrekker Lilian Marijnissen geeft zichzelf bloot in nieuwe Playboy Bekijk deze video » SP-voorvrouw Lilian Marijnissen: "Wat een lijst ook hé" (Hart van Nederland) Bekijk deze video » Lilian Marijnissen stopt als leider SP! "Het was een eer om volksvertegenwoordiger te zijn" Bekijk deze video »
Politiek :
ZIEN: Zo reageert Lilian Marijnissen op haar afscheid als SP-leider

Verkiezingsnederlagen
Sinds 23 maart 2017 bekleedde de 38-jarige Marijnissen de functie van Tweede Kamerlid. De daaropvolgende jaren waren cijfermatig niet de meest voorspoedige voor de socialistische partij. Onder het leiderschap van Marijnissen leed de SP maar liefst zeven opeenvolgende verkiezingsnederlagen.

Bekijk de video van RTL Nieuws hierboven. Meer nieuws? Je kan de beste fragmenten van RTL Nieuws terugkijken op Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV