Wat weten we over Dune, de epische sciencefiction-film van Denis Villeneuve?

Wat weten we over Dune, de epische sciencefiction-film van Denis Villeneuve?
Eerste trailer verschijnt woensdag 9 september

Film :

Vanaf 17 december is de film Dune in de Nederlandse bioscopen te zien. De verwachtingen zijn hooggespannen voor deze ambitieuze sciencefiction-film van Blade Runner 2049-regisseur Denis Villeneuve. We kunnen ons op gaan maken voor een enorme sterrencast én reusachtige zandwormen.

Bekijk de gloednieuwe trailer van Dune hieronder.

Paul Atreides
Het verhaal speelt zich af in de verre toekomst, in een intergalactische maatschappij waar verschillende machthebbers (gevormd door adellijke huizen) tegen elkaar strijden om de controle over de planeten in handen te krijgen. Paul Atreides (vertolkt door Timothée Chalamet) is de erfgenaam van het Huis Atreides. Hij staat op het punt om met zijn familie de planeet Caladan te verlaten voor Arrakis, een woestijnplaneet die ook bekend staat als 'Dune'. De nieuwe planeet is rijk aan melange, dat 'the spice' genoemd wordt. De duistere maar unieke drug met levensverlengende, geestverruimende en soms dodelijke krachten wordt beschouwd als het meest waardevolle goed in het hele universum.

Timothée Chalamet en Rebecca Ferguson in de film 'Dune'

Tweeluik met supercast
Deze productie is een verfilming van één van de beroemde sciencefiction-boeken uit de literaire geschiedenis: Dune van Frank Herbert. De grootste uitdaging voor Villeneuve was het doormidden breken van het verhaal, want Dune zal een tweeluik worden. De cast van de film is in ieder geval niet misselijk. Timothée Chalamet speelt Paul Atreides en Rebecca Ferguson is zijn moeder, Lady Jessica. Oscar Isaac speelt vader Duke Leto Atreides en verder is Stellan Skarsgård te zien als de slechterik, Baron Vladimir Harkonnen. Ook Dave Bautista, Zendaya, Javier Bardem, Josh Brolin en Jason Momoa hebben een rol in Dune.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Dune is vanaf 17 december 2020 (onder voorbehoud) in de Nederlandse bioscopen te zien. Genre: Sciencefiction, Avontuur. IMDb-score n.n.b.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV