Donderdag in Op1: Joost Eerdmans vertelt over zijn keuze voor FvD

Donderdag in Op1: Joost Eerdmans vertelt over zijn keuze voor FvD
De gasten van donderdag 29 oktober

Kijktip :

Joost Eerdmans vertoeft inmiddels al jaren in de gemeentepolitiek van Rotterdam, maar de voormalige compagnon van Pim Fortuyn wil weer de landelijke politiek in. Hij staat op de kandidatenlijst van Forum voor Democratie, waar hij vanavond over vertelt in Op1.

Tekst gaat verder onder video's.

De gasten in Op1 - donderdag 29 oktober

  • Voormalig LPF-lid Joost Eerdmans wil zijn rentree maken in de Tweede Kamer, want de komende verkiezingen staat hij als nummer vier op de kandidatenlijst van Forum voor Democratie (FvD). Momenteel is hij gemeenteraadslid voor Leefbaar Rotterdam. In Den Haag wil Eerdmans het gedachtegoed van Pim Fortuyn bewaren. Bij Op1 vertelt hij er alles over.
  • Het is aftellen tot de Amerikaanse verkiezingen: nog vijf dagen en dan weten we wie de 46e president van de Verenigde staten wordt. Amerika-kenner Rick Nieman en Hans van Willigenburg, auteur van het boek ‘Houden van Trump’, missen geen minuut van de titanenstrijd. Wat is de laatste stand van zaken?
  • Bij een islamitische terreuraanslag in Nice zijn vanochtend drie doden en meerdere gewonden gevallen. Rond 9 uur stak een man meerdere mensen neer in een kerk in het stadscentrum. Volgens dagblad Le Monde sneed de dader bij en van zijn slachtoffers de keel door. Het is de tweede islamitische terreurdaad in twee weken. We praten erover met Frankrijk-correspondent Stefan de Vries, rechtsgeleerde Afshin Ellian en terrorisme-onderzoeker Jeanine de Roy van Zuijdewijn.
  • Fajah Lourens is een van de fitgirls die gevolgd wordt in de nieuwe serie Fitness Diaries. Daarin wordt het strenge sport- en eetregime van Fajah en vier andere vrouwen gevolgd, maar ook alle tegenvallers. Fajah schuift aan bij Op1 om erover te vertellen.
  • De verkoop van vitamine D is volgens drogisterijen flink gestegen ten opzichte van vorig jaar, er is zelfs sprake van een heuse run. De vitamine zou de weerstand tegen het coronavirus kunnen vergroten. Wat kunnen we zélf doen om gezond de coronapandemie door te komen? Daarover praten we met Martijn Katan (Hoogleraar Voedingsleer), Huub Savelkoul (Hoogleraar Immunologie) en Pim Christiaans (voormalig Men’s Health-hoofdredacteur).

Op1 is elke werkdag rond 22.20 uur te zien op NPO 1. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV