Vanavond op tv: start nieuw seizoen Oh, Wat Een Jaar!, Wie Het Laatst Lacht... en meer

Vanavond op tv: start nieuw seizoen Oh, Wat Een Jaar!, Wie Het Laatst Lacht... en meer
De tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 7 november

Kijktip :

Vanavond gaan van twee entertainmentprogramma’s een gloednieuw seizoen van start, van Oh, Wat Een Jaar! en Wie Het Laatst Lacht.... Maar je kunt ook kijken naar Adriaan van Dis in Sterren Op Het Doek, een spannende actie-sciencefictionfilm of een tributeconcert voor Prince. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 7 november.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Terug: Oh, Wat Een Jaar!

RTL 4
20:00 uur

De nostalgische spelshow Oh, Wat Een Jaar! is terug met een nieuw seizoen. Vanaf nu gepresenteerd door Chantal Janzen en met Carlo Boszhard als nieuwe teamcaptain naast Ruben Nicolai. Elke zaterdag om 20:00 uur op RTL 4. In de 'retrotainmentshow' gaan Chantal, Ruben en Carlo elke week terug naar een ander jaar. De captains vormen elke aflevering een duo met een BN'er die dat betreffende jaar bewust heeft meegemaakt. Het decor ademt de sfeer van het jaar en ook Chantal, de captains en de gasten worden volledig gestyled naar de mode uit die tijd. Herkenning en verbazing voeren de boventoon in dit programma vol nostalgische fragmenten en muziek. In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen worden Beau van Erven Dorens en Caroline Tensen getest op wat zij nog allemaal weten van het jaar 1990.

Actie-sciencefiction: Edge of Tomorrow

Veronica
20:00 uur

Edge of Tomorrow gaat over een nabije toekomst waarin de aarde wordt aangevallen door buitenaardse wezens, waar geen enkele militaire macht tegen opgewassen is. Majoor William Cage is een officier die nog nooit een oorlogsfront van dichtbij gezien heeft, totdat hij betrokken raakt bij een zelfmoordmissie. Hij sneuvelt binnen enkele minuten en belandt vervolgens op raadselachtige wijze in een timeloop, waarin hij steeds opnieuw hetzelfde gevecht moet leveren en elke keer weer de dood vindt. Maar na elk gevecht kan Cage meer tegenstand bieden aan zijn tegenstanders, mede dankzij de hulp van Special Forces strijder Rita Vrataski. Met elk gevecht tegen de ruimtewezens, komen Cage en Rita een stap dichter bij het verslaan van de vijand.

Terug: Wie het laatst lacht...

SBS 6
20:00 uur

Wendy van Dijk is terug met het verborgencameraprogramma Wie het laatst lacht..., waarin bekende en onbekende Nederlanders flink in de maling worden genomen. Vanaf vanavond elke zaterdag om 20:00 uur op SBS6 een nieuwe aflevering. Wendy van Dijk zorgt met gewiekste grappen, hilarische candids en compleet nieuwe typetjes voor hilarische verrassingen. Zo gaan Wesley Sneijder en Rolf Sanchez vissen in een bootje voor een documentaire van Rolf. Dan krijgt Rolf buikpijn en wordt opgehaald door de crew, waardoor Wesley op dat moment alleen op het door het programma geprepareerde bootje zit. De duikers trekken de kurk uit de boot, waardoor de boot zinkt. Wesley begint te hozen alsof zijn leven er vanaf hangt. Maar tevergeefs, Wesley verandert van voetballegende in een soort van dobber... En Bas krijgt een nieuwe collega from hell, Wendy's alter ego Tanja uit 010. Alles doet ze fout. Ze snoeit struiken die niet gesnoeid mogen worden. De moestuin wordt overhoop gehaald. Ellende. Hoe blijft Bas zijn nieuwe collega, terror Tanja de baas?

Sterren op het Doek: Adriaan van Dis

NPO 2
20:40 uur

Deze week wordt schrijver Adriaan van Dis door drie kunstenaars geportretteerd in Sterren op het Doek. Ondertussen interviewt Özcan Akyol hem. Van Dis wordt geschilderd in zijn oude middelbare school in Hilversum. Hij praat in een openhartig gesprek met Özcan Akyol over zijn verleden en over zijn huidige kijk op de wereld en het leven. Aan het einde van de aflevering mag Adriaan van Dis één schilderij kiezen en mee naar huis nemen. De overige doeken worden geveild voor het goede doel dat hij heeft uitgekozen.

Tributeconcert Prince: Let's Go Crazy

NPO 3
22:40 uur

NPO 3 zendt vanavond het tributeconcert Let's Go Crazy: The GRAMMY Salute to Prince uit, dat twee dagen na de 62ste Grammy Awards in januari dit jaar werd gegeven als een eerbetoon aan de nalatenschap van popartiest Prince. Prince, die in 2016 overleed, is in totaal 38 keer genomineerd geweest voor een Grammy en heeft er zeven gewonnen. De special is een eerbetoon van wereldsterren aan de ongeëvenaarde invloed die Prince heeft gehad op de muziekwereld. Met optredens van onder meer Grammy-winnaars Earth, Wind & Fire, Foo Fighters, Juanes, Alicia Keys, John Legend, Chris Martin van Coldplay en Usher. Daarnaast is er een gezamenlijk optreden van de beroemdste muzikale vrienden van Prince en mensen met wie hij heeft samengewerkt, waaronder zijn Grammy-winnende band The Revolution, Sheila E., die ooit zelf genomineerd was voor een Grammy, en de legendarische funkband Morris Day and The Time.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV