Klassieke romcom Four Weddings and a Funeral zie je maandag op RTL 8

Klassieke romcom Four Weddings and a Funeral zie je maandag op RTL 8
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

Vanuit het niets veranderde de Britse acteur Hugh Grant in 1994 in hét romcom-icoon van het decennium. De kleinschalige film Four Weddings and a Funeral werd een gigantisch internationaal succes en ook ruim 25 jaar later is deze heerlijke romantische comedy nog dubbel en dwars genieten. De film is maandag te zien op RTL 8 en je kunt Four Weddings and a Funeral streamen via onder meer Pathé Thuis en iTunes.

Het verhaal
Charles is een zelfverzekerde Britse vrijgezel die de vrouw van zijn dromen ontmoet op het huwelijk van een vriend. Hij moet zijn hoop op een langdurige en vruchtbare relatie echter snel in de koelkast zetten: ze keert de volgende dag terug naar de Verenigde Staten. Ze blijven elkaar tegen het lijf lopen op de trouwfeesten van hun vrienden, maar telkens is er wel iets wat een passionele relatie in de weg staat. Terwijl al zijn vrienden in het huwelijksbootje stappen, vraagt Charles zich af of hij ooit voor het altaar zal staan.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Four Weddings and a Funeral vormde in vele opzichten een doorbraak. Hugh Grant behoorde in één klap tot de grootste filmsterren van de jaren negentig en in de jaren erna vonden talloze Britse comedy's een groot internationaal publiek - iets dat vóór Four Weddings and a Funeral zelden het geval was. De film introduceerde het werk van scenarist Richard Curtis ook aan een groot publiek. Hij was later verantwoordelijk voor de scenario's van onder meer Notting Hill, Bridget Jones's Diary, Love Actually en About Time. Als klap op de vuurpijl werd Four Weddings and a Funeral begin 1995 genomineerd voor twee Oscars: Beste Film en Beste Originele Scenario.

Cast
Naast Hugh Grant (The Gentlemen) en Andie MacDowell (Groundhog Day) zijn ook Simon Callow (Shakespeare in Love) en Kristin Scott Thomas (Darkest Hour) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Mike Newell (Harry Potter and the Goblet of Fire).

Four Weddings and a Funeral (1994) wordt beoordeeld met een 7,1 op IMDb en is maandag 11 oktober om 20.25 uur te zien op RTL 8. Genre: comedy, romantiek. Speelduur: 117 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV